SOCIALINIS PROJEKTAS: ,,SPORTUI – TAIP, NARKOTIKAMS – NE‘‘

          Kviestiniai treneriai, lektoriai, šio nuostabaus projekto iniciatoriai: Matas Gailevičius (asmeninis treneris, sporto klubo ,,Sporto Kopa‘‘ vadovas) ir  (dziudo imtynininkas, sporto klubo vadovas) Erikas Cchovrebovas, kovo 26 dieną, lankėsi Kauno r. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje. Pagrindinis pranešėjų tikslas buvo skatinti fizinį aktyvumą tarp Lietuvos vaikų bei parodyti, kas iš tiesų gali nutikti gyvenime padarius neteisingus sprendimus. Projekto iniciatoriai aplankė daugiau nei 50 mokyklų. Svečiai dalinosi ne tik žiniomis apie sportą, bet ir narkotikų žalą, discipliną, lyderystę. Šio renginio įdėmiai klausėsi 7-os, 8-os, 9-os, 10-os klasės mokiniai. Treneriai kalbėjo apie sėkmingo gyvenimo pasirinkimus ir kaip prisiimant atsakomybę už savo gyvenimą  ir siekti savo svajonės nepriklausomai ką kalba draugai ar kiti artimiausi žmonės. Tai pat priminė, kad narkotikų vartojimas daro didžiulę žalą organizmui, keičiasi vertybės, prioritetai nelieka motyvacijos išsikelti tikslų ir jų siekti.

          Dėkojant lektoriams už švietėjišką, motyvacinį renginį buvo įteiktos Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro ir Kauno r. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos įsteigtos dovanos. Tai pat treneriai paliko dovanų ir mokiniams.

          "Sportui – taip, narkotikams – ne" projekto iniciatoriai tiki, kad tokie renginiai padės jaunimui pasirinkti aktyvų gyvenimo būdą ir atmesti narkotikus kaip neigiamą alternatyvą.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Enrika Bučienė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija