POPIETĖ TĖVELIAMS „ŠV. VELYKŲ BELAUKIANT“

 

Velykos –.gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė.  Artėjant šiai  šventei, balandžio 12 dieną,  gimnazijos darželio pedagogės ugdytinių tėvėlius sukvietė į popietę „Šv. Velykų belaukiant“.  Šios popietės tikslas – dalintis gerąją patirtimi marginant velykinius kiaušinius, prisiminti Šv. Velykų papročius,  skatinti tėvų bendravimą ir bendradarbiavimą.

Kol vaikai saldžiai miegojo, apie Velykų papročius, šventei ruošiamus valgius ir kiaušinių dažymą, savo mintimis ir patirtimi dalinosi ilgametė „Skruzdėliukų“  grupės mokytoja Janina, psichologė Dalia, muzikos mokytoja Danguolė ir vaikučių mamos. Visiems buvo įdomu praktiškai išbandyti Velykinių kiaušinių dažymą dekupažo technika, vašku, dažais. Kūrybinis darbas suteikė visiems džiaugsmo ir įkvėpimo laukiant didžiosios pavasario šventės.

Po kūrybinės valandėlės, šiltas ir malonus pabendravimas prie arbatos puodelio ir pyrago, kurį su meile iškepė Natalėjos mama Renata. Ji su visais popietės dalyviais pasidalino šio skanaus pyrago receptu.  

Gera buvo būti kartu, patirti bendrystės jausmą bei artėjančios šventės džiaugsmą. Išsiskiriant vieni kitiems linkėjome, kad Velykinis margutis dovanotų stiprybės pliūpsnį, o Velykų Bobutė būtų  dosni meilės ir artumo akimirkomis.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Daiva Aleknienė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija