BALTIJOS TAURĖ - 2018

 

Balandžio 27-osios dienos rytą mokyklos automodeliuotojų komanda, pasipildžiusi naujais nariais Evaldu ir Modestu, pajudėjo į Estijos sostinę Taliną dalyvauti Baltijos šalių moksleivių kordinių automodelių varžybose "BALTIJOS TAURĖ - 2018". Priekyje laukė ilga, beveik 600 kilometrų kelionė, o kad ji neprailgtų sustojome prie Baltijos jūros Latvijos pakrantėje. Pasistiprinę ir pasigėrėję bangomis pajudėjome toliau į Estijos sostinę Taliną. Varžybose dalyvavo: Estijos Talino, Latvijos Rygos, Rusijos Sankt Peterburgo miestų ir mūsų gimnazijos automodeliuotojų komanda. Ją sudarė: Aurimas, Eimantas, Emilis, Edvinas, Danielius, Rytis, Evaldas ir Modestas. Pastariesiems tai buvo pirmosios varžybos, laukė pirmi startai. Šeštadienį startavo sportininkai su E-1, E-2, E-3 B, K-1, K-2, Junior ir Temp klasių automodeliais. Deja, dėl objektyvių priežasčių, treniruočių ir stendinių bandymų stokos, pirmi startai rezultatais nedžiugino. Modeliai gedo, strigo variklių darbas. Na, bet nežiūrint į iškilusias problemas iškovotos 6 prizinės vietos E-2, E-3 B, K-1, K-2 ir Junior klasėse. Sekmadienį po treniruotės prasidėjo Ralli  AM-1 ir AM-2, modelių startai. Pirmi sėkmingi startai buvo Evaldui (AM-1 klasė) ir Modestui (AM-2 klasė) iškovotos 4 ir 5 vietos.

Taigi startavę dešimtyje modelių klasių, iškovoję devynias prizines vietas, aplenkę Rygos ir Sankt Peterburgo komandas, nusileidę tik Talino automodeliuotojams, laimėjome II-ąją komandinę vietą ir gerai nusiteikę aplankėme Talino senamiestį.

Pirmas vietas iškovojo Edvinas Leskauskas AM-2 klasėje, Danielius Petrauskas E-2 klasėje. Antras vietas - Edvinas Leskauskas Junior ir E-3 klasėje, Eimantas Meiliūnas AM-1 ir Ralli klasėje. Trečias vietas - Rytis Rimkus K-1 klasėje, Emilis Ročka K-2 klasėje, Danielius Petrauskas E-3 klasėje.

Pirmosios sezono varžybos praėjo sėkmingai, laukia startai rudeni LANČ varžybose.

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija