POPIETĖ „MAŽOJ ŠIRDELĖJ – LIETUVA“

 

Kovo 9 dieną Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos priešmokyklinukai ir ketvirtokai linksmai minėjo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.  Kovo 11-oji – ypatinga šventė visai Lietuvai, neišskiriant ir pačių mažiausiųjų. Priešmokyklinėje grupėje vyko popietė „Mažoj širdelėj – Lietuva“. Popietės tikslas – puoselėti vaikų tautinę savimonę, pilietiškumo ir patriotiškumo jausmą, pagarbą savo šaliai, tautai, kultūrai. Padedant logopedei Renatai ir socialinei pedagogei Irenai vaikai gamino vėliavėles, piešė piešinius, skirtus Lietuvai.

Norėdami paminėti šią svarbią datą, šventiškai nusiteikę vaikai, nešini trijų spalvų vėliavėlėmis ir balionais rinkosi į papuoštą ketvirtokų klasę. Čia jie susėdę  pasitikrino savo žinias apie gimtinę, Lietuvą, įžymias jos vietas. Šventė pasibaigė gimnazijos kieme – spalvotų balionų ir vėliavėlių puokšte, skirta Lietuvai.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė D. Aleknienė  

Kovo 11- oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. 1990 m. kovo 11 dieną Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriame rašoma, kad atstatomas 1940 m. svetimos jėgos panaikintas Lietuvos valstybės suverenių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė.

Šią svarbią Lietuvai datą paminėjome ir mūsų gimnazijoje. Mokinius sveikino direktoriaus pavaduotojos ugdymui – Laimutė Rutkauskienė ir Dalė Keliauskienė. Trumpą istorijos pamokėlę vedė istorijos mokytoja Eglė Simonaitienė. 7 ir 8 klasių mokinės parodė konkursinę programėlę, už kurią respublikiniame kūrybiniame etnografinės kraštotyros konkurse ,,Jei prakalbėtų, daug pasakytų“ pelnė I-ąją vietą.

Laima Šukytė lietuvių kalbos mokytoja

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija