Branginkime ir saugokime savo kalbą!

 

,,Jei kalba išliks gyva, išliks ir Lietuva“- taip rašė  kalbininkas J. Basanavičius. Jau ne vienerius metus nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11-osios mokyklose vyksta lietuvių kalbos savatės renginiai. Mūsų gimnazijoje lietuvių kalbos savaitės renginiai prasidėjo vasario 26-ąją.

 Į lietuvių kalbos savaitę įsijungė ir pradinių klasių mokiniai su savo mokytojomis. Pirmadienį jie gražiai pasipuošė savo klasių duris- užrašė gražiausius lietuviškus žodžius, gražiausius posakius apie kalbą.

 Vasario 27 dieną šeštų, septintų ir aštuntų klasių mkiniai susitiko su mūsų krašto poete Janina Žilinskiene. Ji papasakojo, kaip prasidėjo jos kūrybinis kelias, paskaitė savo kūrybos eilėraščių. Jai talkino kultūros darbuotoja E. Tarolienė.

 Trečiadienį mūsų gimnazijoje svečiavosi Ariogalos gimnazijos istorijos mokytojas, ,,Misija Sibiras 2014“ dalyvis A. Bautronis. Jis kalbėjo apie šio projekto tikslus ir reikšmę. Taip pat šią dieną II g. klasės mokiniai sakė savo viešąsias kalbas.

 Ketvirtadienį sulaukėme dar vieno svečio- tai ,,Mažojo teatro“ aktoriaus Alvydo Brunovo. Jis pristatė savo literatūrinę programą ,,Dūžtančių formų pasaulyje“. Mokiniai įdėmiai klausė V. Mačernio eilių. Lietuvių kalbos savaitės renginiai baigėsi senų knygų paroda gimnazijos bibliotekoje. Taip pat 11 valandą visi norintieji rašė Nacionalinį diktantą.

 Branginkime ir saugokime savo kalbą!

Lietuvių kalbos mokytoja L. Šukytė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija