AKCIJA„BALTAJAM BADUI – NE!“

 

Jau ne be pirmus metus gimnazijoje vyksta akcija „Baltajam badui – ne!“. Akcijos tikslas padėti paukšteliams įveikti žiemos negandas, ugdyti vaikuose meilę ir atjautą gamtai.

Akcijoje „Baltajam badui – ne!“, dalyvavo ir mokytoja Jolanta su antros klasės mokiniais.

Priešmokyklinės grupės vaikai ir mokinukai padedami mokytojų darė lesyklėles iš antrinių žaliavų. Buvo panaudoti plastikiniai buteliai, mediena.

Aptarėme, kaip svarbu, kad lesyklose paukščiams pateikiamas lesalas nebūtų sūdytas, supelijęs, supuvęs ar surūgęs, pažeistas parazitų. Taip pat negalima naudoti chemikalais apdorotų grūdų ar sėklų. Paukščiai, genami bado, dažniausiai tokių produktų neatsisako, tačiau taip pat neretai toks pasivaišinimas pasibaigia jų mirtimi. Todėl rūpinimasis paukšteliais turi būti atsakingas. Nusprendėme paukščiams „iškepti“ sveikuolišką specialiai paruoštą gaminį – „paukščių pyragą“. Tai kelių produktų mišinys, taukų pagalba tapęs pyragu. Todėl, bendromis jėgomis iškeptas pyragas, greitai pateko į paukštelių lesyklėles.

Visas lesyklėles vaikai pakabino mokyklos sode ir jau po kelių valandų galėjo grožėtis miško paukščiais. Palesti atlėkė ne tik matyti paukščiai - žvirblis, zylė, šarka, bet ir įvairiaspalviai kėkštai.  Vaikai džiaugėsi, kad lesyklas apspito tie, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos. Tuo pat metu mes iš arčiau galėjome stebėti ir paukštelius.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė D. Aleknienė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija