• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 610

PROJEKTAS ,,MANO DRAUGĖ KNYGA“

 

Paskutinę rudens savaitę gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupėje vyko ugdomasis projektas ,,Mano draugė knyga“. Projektas buvo skirtas supratimo, kad knyga gali tapti geru draugu, ugdymui.Projekto veiklų metu su vaikais kalbėjome apie knygas ir tvarkėme grupės bibliotekėlę, rūšiavome knygeles: mažas ir dideles, plonas ir storas, storais ir plonais viršeliais, eilėraščių ir pasakų. Vaikai knygeles apžiūrinėjo, vartė, domėjosi jų turiniu, įvairove. Veiklų metu atkreipėme vaikų dėmesį, kad knygelės susidėvi, pasitaiko, kad suplyšta, todėl vaikai patys bandė suklijuoti, pratęsti knygų tarnavimo laiką. Vaikai suprato: „Negalima mėtyti knygų tarp žaislų“, „Negalima knygų imti nešvariomis rankomis“, „Knygas dėti reikia ant švaraus stalo“.

Projekto metu siekėme ugdyti vaikų kūrybingumą – vaikai kūrė savo knygeles. Jos buvo daromos perkirpus ir sulenkus popieriaus lapą. Vaikai iliustravo viršelius, o viduje piešė sumanymus savo knygutei. Kai kurie sugalvojo net knygutėms pavadinimus: „Kakės Makės nuotykiai“, „Mano draugai“, kiti tiesiog prisiminė savo mėgstamas pasakas ir bandė piešti. 

Projekto tikslas: sužadinti vaiko domėjimąsi knyga, padėti ją pamilti. Lavinti vaizduotę, kalbą, kūrybiškumą, suteikti žinių, kaip kuriamos knygos. Todėl į svečius pasikvietėme jauniausią dviejų knygučių autorę Mėtą Samuolytę. Kartu su savo tėčiu mergaitė papasakojo apie tai, kaip sukuriamos knygos, bei kas skatina kūrybiškumą.Mėta pristatė knygelę „Mėtos pasakėlės“. Keletą pasakėlių Mėta perskaitė.

Jei norėtumėte paskaityti Mėtos knygelę, ją galite rasti gimnazijos bibliotekoje. Tikimės, kad gražios pasakėlės ir mielos iliustracijos jus taip pat įkvėps bei paskatins drąsiau įgyvendinti kilusias idėjas!

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Daiva ir socialinė pedagogė Irena

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija