• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 573

Išvyka į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmus

 

Mokykla dalyvauja projekte

 „Muziejus – mokykla – moksleivis. Muziejų ir bendrojo lavinimo mokyklų nacionalinis partnerystės tinklas“,

Š.m. vasario 19 d. Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos 7a klasės mokiniai vyko į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmus ir dalyvavo programoje:

 „Viduramžių, renesanso ir ankstyvojo baroko muzika Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvaruose.“

Į Vilnių nuvažiavome truputį anksčiau, tai turėjome galimybę nuvykti ant Trijų kryžių kalno. Nuo kalno galėjome matyti visą Vilniaus panoramą. Nuvykus į valdovų rūmus mus pasitiko labai draugiški rūmų darbuotojai. Pirmiausiai mums aprodė visus valdovų rūmus, papasakojo, kas pastatyta valdant atskiriems valdovams. Po apžvalgos ir pasakojimų vyko muzikos edukacinė paskaita, kurioje muzikė Ieva mums papasakojo, kokie buvo to laikmečio instrumentai ir kaip jais  grojama. Tai lutnė, šalamaja, įvairios fleitos, arfa. Po šios paskaitos  keramikė mus mokė iš molio pabandyti pagaminti įvairių raštų lenteles. Nors  lenteles iš molio darėme pirmą kartą, mums jos labai gerai pavyko. Visi padėkojome rūmų darbuotojams už gerai praleistą laiką ir vykome į labiausiai lauktą ekskursijos tašką – Vilniaus Vichy vandens parką.

Visi likome labai patenkinti šia kelione. Rytojaus dieną, nors ir neišsimiegoję, bet su gera nuotaika atėjome į mokyklą ir dalijomės kelionės įspūdžiais.

 

7a klasės mokinė Virginija Zavedskaitė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija