Vilniaus GP ir Lietuvos Atviras Nacionalinis Čempionatas

  

Paskutinę šios vasaros ir pirmąją rudens dieną  į Vilniaus  greituminių automodelių trasą susirinko šios sporto šakos entuziastai. Vyko Vilniaus GP ir Lietuvos atviras nacionalinis čempionatas. Nors šių metų GP dalyvių gausa nepasižymėjo, tačiau į varžybas atvyko du pasaulio  čempionai ir  prizininkas iš Estijos, tai Lembit Vaher, laimėjęs E-1 ir E-2 klasėse, Mart Sepp ir Tonu Sepp. Pastarasis E-4 klasėje (praėjus  savaitei po Vilniaus GP Lenkijoje jis  pagerino pasaulio  rekordą iki 314,104 km/h). o taip pat  Lietuvos automodeliuotojai.

Kartu su meistrais varžėsi ir moksleiviai savo „Diesel“ modelių su kompresiniais varikliais E-1, E-2 ir TEMP klasėse. Be mūsų mokyklos modeliuotojų dar dalyvavo ir  svečiai iš Rygos ANNAS 2 ir Talino MASTER klubų.

Keletas jaunųjų modeliuotojų varžėsi  ir FEMA įskaitoje modeliais, kuriuose  įmontuoti  galingesni žvakiniai varikliai. Tiesa, rezultatai kuklūs,  bet  tai  pradžia ir  puiki proga pasimokyti  iš tikrų  profesionalų.

Po įtemptų varžybų linksmiausia ir maloniausia dalis visiems – nugalėtojų apdovanojimai. Jaunimo „DIESEL“ grupėje gerai  pasirodė mūsų mokyklos  modeliuotojai, laimėję 5 įvairių spalvų medalius. Arūnas Arbuzas - sidabrą E-1D klasėje, sidabrą TEMP klasėje. Jau ketvirtose varžybose nepavejamas E-2D klasėje – iškovotas aukso medalis. Antras šioje klasėje Dainius Puzinas su 144,604 km/h rezultatu, o ketvirtas - Donatas Bartkus, kuriam tik variklio gedimas  neleido užlipti ant pakylos. Bronzos medaliu pasipuošė ir Justinas Michailovskis TEMP klasėje pasiekęs rezultatą 121,471km/h.

Jau tapo tradicija  per Vilniaus GP  rengti ir modelių išsukėjų varžybas. Čia ir vėl kelintus metus iš eilės amžiaus grupėje iki 19 metų nepralenkiamas buvo Arūnas Arbuzas. Jis E-4 klasės automodelį atitinkantį maketą Įsuko iki 149 km/h. Kitų čekiškiečių rezultatai  kuklesni, bet viskas dar  ateityje.

Kaip jau minėjau, jaunieji automodeliuotojai  dalyvavo ir FEMA įskaitoje. Justinas Michailovskis laimėjo antrą vietą E-1 klasėje rezultatu129,407 km/h, Donatas Bartkus 6 vietą E-3B klasėje 160,655 km/h rezultatu (pasaulio rekordas šioje klasėje priklauso  Nikolajui Kubasovui iš Rusijos - 271,036 km/h)

Savo rekordininką turime ir mes. E-2,11 klasėje Arūnas Arbuzas iškovojo pirmąją vietą rezultatu 177,172 km/h ir tai naujas Lietuvos  rekordas klasėje !

Taip baigėsi šių metų varžybų sezonas. Laukia ilgas ir kruopštus darbas dirbtuvėse ir 2014 metų startai.

Kordinio - greituminio automodeliavimo būrelio vadovas Raimondas Kochanauskas

 

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija