KONFERENCIJA ,,KAIP KURSIME ,,TŪKSTANTMEČIO MOKYKLAS" KAUNO RAJONE?"

          Likus kelioms dienos iki mokslo metų pradžios, Kauno rajono savivaldybė sukvietė ugdymo įstaigų vadovus, mokytojus į Čekiškės Prano Dovydaičio gimnaziją, kur vyko tradicinė, kasmetinė švietimo konferencija. Kauno rajono kaip ir kitų savivaldybių švietimo srityje laukia nemaži iššūkiai, nes ruošiamasi Tūkstantmečio mokyklų programos įgyvendinimui, tad konferencijoje buvo daug diskutuojama apie švietimo dabartį, perspektyvas ir kaip Kauno rajone bus kuriamos Tūkstantmečio mokyklos.

          „Paskutiniai mokslo metai parodė, kad turime nemažai kur pasitempti ugdymo srityje, tačiau viskas nėra taip blogai. Švietimas visada buvo ir bus mūsų savivaldybės prioritetas, juk vaikų ugdymas yra viso ko pamatas, mūsų pradžia ir ateitis“, – sveikinimo žodį konferencijoje tarė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

          Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius pristatė, kaip savivaldybei sekasi ruošis Tūkstantmečio mokyklų programos įgyvendinimui.

          Tūkstantmečio mokyklų programos esmė – mokymosi sąlygų ir mokinių pasiekimų atotrūkių mažinimas.

          Programoje dalyvaujančios mokyklos turės būti atviros, bendradarbiauti su kitomis mokyklomis, dalytis turimais intelektiniais resursais ir infrastruktūra.

          Vedėjas informavo, kad numatomos keturios programos sritys: lyderystė, įtraukusis ugdymas, kultūrinis ugdymas ir STEAM ugdymas.

          Švietimo specialistai konferencijos pabaigoje džiaugėsi, kiek Kauno rajono švietimas jau yra pasiekęs ir vienbalsiai patvirtino, kad yra ne problemos, o iššūkiai, su kuriais, jeigu yra noro, visada galima susidoroti.

          Pasibaigus konferencijai, ugdymo įstaigų vadovai turėjo galimybę apžiūrėti atnaujintas Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos patalpas, sporto salę, naujai įrengtą stadioną, greičio automodelių trasą, Čekiškės darželį.

 

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija