SAUSIO 13-OJI – LAISVĖS GYNĖJŲ DIENA

          1991 – ųjų metų pradžia buvo mūsų tautos išbandymo laikotarpis. Prieš trisdešimt vienerius metus beginkliai žmonės įrodė, kad valia, laisvės troškimas yra stipresni už tankus. Čekiškėje Laisvės gynėjų dienos  minėjimas prasidėjo sausio 12 - osios vakarą prie Atminimo laužo miestelio aikštėje. Susirinkę mokiniai, jų tėveliai, mokytojai, miestelio gyventojai sugiedojo Lietuvos himną, istorijos mokytoja E. Simonaitienė papasakojo apie 1991 m. sausio 13 – osios įvykius. Čekiškės laisvalaikio salės renginių organizatorė K. Kriščiūnienė ir dramos kolektyvo ,,Pelėda“ nariai: Loreta ir Mykolas virė ir vaišino visus koše.

          Sausio 13-ąją, prieš  pamokas, gimnazijos Mokinių taryba įsegė mokiniams, mokytojams ir gimnazijos darbuotojams po Neužmirštuolės žiedelį, o aštuntą valandą ryto gimnazijos langai nušvito žvakių liepsnelėmis – vyko akcija ,,Atmintis gyva, nes liudija”. Ji primena, kad reikia gerbti ir prisiminti visus, gynusius laisvę ir išsaugojusius šalies nepriklausomybę.

          Tausokime laisvę ir nepriklausomybę – už tai kovojo mūsų žmonės. Stenkimės, kad laisvės kovotojų auka nebūtų veltui. Mylėkime, branginkime ir saugokime mūsų Tėvynę – Lietuvą. Tegul visų mūsų širdyse rusena laisvės ugnis, įkvepianti meilę, viltį ir gerumą.

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija