PRISIJUNGUSI LIETUVA. SAUGESNIO INTERNETO SAVAITĖ 2021

Pasaulinės pandemijos kontekste internetas tapo kasdiene priemone kiekvienam iš mūsų – mokomės, dirbame, pramogaujame, bendraujame. Tačiau, šalia visų gerų dalykų, virtualioje erdvėje slypi ir kita, tamsioji, interneto pusė – žalingas nepilnamečiams turinys, neapykantos kurstymas, asmeninių duomenų naudojimas ir kita.

Vasario 8–11 dienomis mūsų gimnazijos 6 klasės mokiniai dalyvavo NACIONALINĖJE SAUGESNIO INTERNETO VIKTORINOJE. Jie kasdien stebėjo edukacines pamokėles, kuriose Draugiško interneto meškiukas bendravo tiek su vaikais, tiek su ekspertais apie tai, kaip internete būti saugesniems. Keturiuose viktorinos turuose kiekvienos dienos klausimai skatino komandas tarpusavyje diskutuoti įvairiomis saugesnio elgesio internete temomis. O vasario 12 d., penktadienį, – buvo skelbiamos iš 391 prisiregistravusios – laimėjusios komandos. Mūsų gimnazijos komanda iš 69 taškų surinko – 65. ŠAUNUOLIAI, ŠEŠTOKAI!

Vasario 9 dieną kitas projekto „Prisijungusi Lietuva“ Saugesnio interneto dienos renginys vyko nuotaikingai, su trupučiu muzikos ir magijos bibliotekininkams „Išmani biblioteka – erdvė kurti ir augti“.

Vasario 8–11 dienomis 7, 5 ir žemesniųjų klasių mokiniai per klasės valandėles taip pat kalbėjo apie saugumą internete ir žiūrėjo tarptautinio projekto eTwining partnerių sukurtus video.

Mokytojos I. Subačienė ir L. Litvinskienė

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija