SPALIS – TARPTAUTINIS MOKYKLŲ BIBLIOTEKŲ MĖNUO

Lietuvos mokyklų bibliotekų darbuotojų asociacija paskelbė šių metų temą: „Skaitymas – vienas iš kelių į sveikatą ir gerovę“. Paskutinę spalio, tarptautinio  mokyklų bibliotekų mėnesio, savaitę 6 klasės mokiniai per lietuvių kalbos modulį buvo kviečiami  pamąstyti apie knygų, skaitymo, mokyklų bibliotekų bei geros sveikatos ir savijautos ryšį ir ...pasportuoti su knyga gimnazijos kiemelyje. Per lietuvių literatūros pamoką šeštokai kartu su socialine pedagoge Irena Sinkevičiene dalyvavo diskusijoje apie virtualioje erdvėje gresiančius pavojus. Išvada – su knyga laisvalaikis sveikesnis ir saugesnis!

II g klasės mokiniai įsijungė į skirtukų mainų ir  Skype projektą  https://iasl-online.org/ISLM. Per dailės pamoką (mokyt. D. Keliauskienė) pagamino skirtukus ir apsikeitė jais su Portugalijos Pombal vidurinės mokyklos mokiniais. Penktadienį 9.00 val. mokiniai ir jų anglų kalbos mokytoja Eglė Linkevičiūtė dalyvavo tiesioginiame  vaizdo pokalbyje su Kroatijos Osijek medicinos mokyklos  bendraamžiais. Mokiniai kalbėjo apie savo mokyklą, šalį, miestelį, kuriame gyvena, laisvalaikį, pomėgius ir ... šių dienų aktualiją – COVID-19 sergamumo situaciją savo šalyje.

Mokytoja Eglė ir bibliotekininkė Laimutė dėkoja Arnoldui, Sauliui, Augustei ir Kotrynai aktyviausiems pokalbio dalyviams atstovavusiems savo gimnazijai, Kauno rajonui ir  šaliai.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija