Sveikos mitybos diena



    Ar sveikas maistas tau siejasi tik su daugybe daržovių? Manai, kad maitintis sveikai - tai valgyti vien tik daržoves ir gerti vandenį? Jokio riebaus maisto, saldumynų bei įvairių gaiviųjų gėrimų? Ne! Ši nuomonė yra bloga ir mes tai įrodėme!
    Šių metų spalio 15 d. mokykloje vyko sveikos mitybos diena, kurią suorganizavo Sveikatą stiprinančių mokyklų darbo grupė kartu su 10 – os klasės merginomis. Kiekviena klasė turėjo šiai dienai pasiruošti: padaryti plakatą apie sveiką mitybą ir atsinešti sveiko maisto patiekalų. 
    Po keturių pamokų antro aukšto fojė prasidėjo sveikos mitybos dienos popietė. Visos klasės ant jiems skirtų stalų patiekė savo sveiko maisto patiekalų. Kokio tik įvairaus maisto nebuvo: įvairių salotų, sūrio su medumi, drebučių tortų, sveikuolių pyragėlių, saldžių vaisių salotų, naminės duonos, sveikuolių „kebabų“, obuolių sulčių ir daugybė kitų patiekalų.
     Vertinimo komisija degustavo ir vertino visų klasių patiekalus. Degustuoti galėjo ir mokiniai. Visiems buvo labai įdomu, skanu ir linksma. Daugelis mokinių netgi apsikeitė receptais.
     Taigi sveikas maistas - ne vien daržovės ir vanduo, bet daugybė skanaus ir sveiko maisto, o keisčiausia, kad galima labai skaniai privalgyti. Sveikai besimaitindami nelieka nuskriausti netgi tie, kurie yra užkietėję smaližiai, nes tą dieną privalgėme net desertų!!!

 lona Vaitkutė, 12a klasė, 
„Penktadieniuko“ žurnalistė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija