• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 476

PASIRAŠYTA SPORTO PASKIRTIES INŽINERINIŲ STATINIŲ STATYBOS PROJEKTO VYKDYMO SUTARTIS

Mokslo metų pradžios išvakarėse, rugpjūčio 31 dieną, dienraštyje Kauno diena“   Vilmos Kasperavičienės straipsnyje “Atnaujintų pakaunės stadionų laukia ir moksleiviai, ir bendruomenės“  Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas M. Rikteris teigė, kad dar šiemet  Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje bus pradėtas atnaujinti natūralios vejos stadionas ir įrengtas kartodromas. Gimnazijos moksleiviai yra šios srities lyderiai šalyje, yra pelnę nemažai apdovanojimų, tad jie nekantriai laukia kartodromo, kad ir toliau galėtų puoselėti ir garsinti gimnazijos tradicijas. Lietuvoje tėra vos keletas kartodromų, todėl norime, kad kartodromas Čekiškėje atitiktų tarptautinius reikalavimus, o automobilių modeliai čia galėtų išvystyti iki 200 km/val. greitį. Tai bus išskirtinis objektas Kauno rajone, į kurį investuosime apie 300 tūkst. eurų , – neabejojo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

 Rugsėjo 8 dieną  Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos direktorius Ričardas Saltonas ir UAB „Žaliasis servisas“ direktorė Laimutė Rybakovienė pasirašė projekto „Sporto paskirties inžinerinių statinių Mokyklos g. 14, Čekiškė, Kauno r. sav. statybos projektas“ Nr. 128.1.19 –KS statybos rangos darbų ir darbo vykdymo sutartį. Objekto finansavimas vykdomas „Kauno rajono 2016-2022 m. vietos plėtros strategijos“ priemonės „Jaunimo įtraukimas į kaimo plėtros procesus“ veiklos sritį „Infrastruktūros, reikalingos jaunimo užimtumui didinti sukūrimas ir atnaujinimas“ (kodas LEADER-19.2-SVA-6.2). 

„Investicija į jaunimą, į jo užimtumą, sporto bazes duoda vaisius, todėl siekiame gerinti sporto erdves. Aišku, džiaugsimės, jei po kelerių ar keliolikos metų išaugs sportininkai, kurie garsins rajoną ir Lietuvą, tačiau labai svarbu ir tai, kad šiandien moksleiviai gali turiningai ir sveikai leisti laisvalaikį. Visos aikštelės atrakintos ir po pamokų, jaunuoliai gali susitikti, pabendrauti, paspardyti ar pamėtyti kamuolį. Tai padės jaunimą atitraukti nuo kompiuterių ir duos daugiau teigiamų rezultatų“, – tvirtino „Kauno dienos“ straipsnyje M. Rikteris.


Parengta pagal: https://www.krs.lt/savivaldybe/naujienos/atnaujinti-stadionai/

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija