Kauno krašto skautų vasaros sezono uždarymas „Rudens vaivorykštė“

    



     Išaušus rugsėjo 18-tosios rytui Dubysos tunto skautai jau šurmuliavo prie mokyklos. Visi laukė, kol pagaliau išvyks į dviejų dienų stovyklą, Kauno krašto vasaros sezono uždarymą „Rudens vaivorykštė“. 
    Prasidėjus kelionei skautai jautėsi labai gerai, nes tikėjosi, kad laukia daug nuotykių. Atvykę į Jonavos rajoną, paskui šiek tiek paklaidžioję po miškus, pagaliau atkeliavome į stovyklavimo vietą – Matelio Rėvą. 
    Įkūrę savo pastovyklę, nuskubėjome į iškilmingą rikiuotę. Jos metu buvome supažindinti su bendrosiomis taisyklėmis, kartu pasimeldėme ir atidavę raportus grįžome į savo pastovykles. Tuomet išsivirėme skanios grikių košės su šviežiais, miške rastais grybais.
    Po pietų visi patyrę skautai susikrovė daiktus ir iškeliavo į dviejų dienų žygį. Jo metu įveikė ne vieną dešimtį kilometrų, neišsigando nei lietaus, nei miego šlapiuose miegmaišiuose. Taip pat teko sukurti ne vieną laužą, atlikti įvairių užduočių... Grįžę tik į pačią paskutinę rikiuotę, visi „vyniukai“ buvo linksmi, nors ir vos bepastovintys ant kojų. 
    Kol patyrę skautai buvo žygyje, „geltonieji“ taip pat neleido laiko veltui. Užsiėmimų metu jie galėjo išmokti daug naujo, bei išbandyti savo jėgas kliūčių trasoje. 
    Nors ir šiek tiek pavargę, tačiau patyrę naujų, nuostabių įspūdžių, skautai grįžo namo. Dar ilgai nepamiršime šio puikaus vasaros sezono uždarymo, kadangi jo metu tikrai šauniai praleidome laiką ir galime pritarti, kad skautavimas – pramoga su tikslu. 

Sesė Judita

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija