FIZINIO UGDYMO PAMOKŲ NUOTOLINIO MOKYMO GALIMYBĖS, SPRENDIMAI IR REZULTATAI

Fizinio ugdymo pamokos vyksta naudojant kelis skaitmeninės mokymo aplinkos būdus.  Su vienu įrankiu stebimas mokinių aktyvumas ir jų pasirinkta fizinio judėjimo veikla. Kitas įrankis naudojamas tikrinti mokinių teorines žinias - testo būdu. Visa informacija teikiama per TAMO. Pagalba dėl programėlių naudojimo suteikiama per mokinių facebook messenger grupes ir TAMO.  

Mokinių aktyvumas stebimas naudojant fizinio aktyvumo programą. Mokiniams pateiktos vertinimo taisyklės. Visi turi šią vertinimo lentelę. Per dvi savaites mokinys gauna 2 kaupiamuosius vertinimus iš kurių išvedamas vidurkis ir įrašomas į TAMO dienyną.

Klasės

2 balai

3 balai

4 balai

5 balai

6 balai

7 balai

8 balai

9 balai

10 balų

7 – 12 kl.

 

33 min.

54 min.

75 min.

96 min.

117 min.

138 min.

159 min.

180min.

5 – 6 kl.

 

15 min.

34 min.

55 min.

76 min.

97 min.

118 min.

139 min.

160 min.

 
Mokiniai pasirinkę norimą judėjimo rūšį (ėjimas, bėgimas, važiavimas dviračiu) ir naudodamiesi telefonuose esančia programėle turi surinkti jiems skirtas aktyvaus judėjimo valandas. Kiekvieno mokinio rezultatas yra stebimas iš mokytojo asmeninės paskyros programėlės. Paskyroje mokytojas gali matyti mokinio tikslią judėjimo vietą, laiką, pasirinktą judėjimo rūšį, o kalendoriuje yra matomas fizinės veiklos aktyvumas.  Šiuos duomenis mato ir mokinys.

Mokinių teorijos žinios tikrinamos su programa ,,Socrative Student“. Mokytojo paskyroje kuriamas testas, o mokiniams reikia nurodytu laiku prisijungti prie SocrativeStudent su Room name KRISTINA. Atliktų testų rezultatai saugomi mokytojo paskyroje. Gauti mokinių įvertinimai įrašomi į  TAMO dienyną. Mokinai savo rezultatus mato procentais, tačiau jie konvertuojami  į 10 balų sistemą.

Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė K.Salinkienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija