• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 732

DIDŽIŲ ŽMONIŲ PĖDOMIS...



 Kiekvienas žmogus gabumus ir kūrybingumą gali ir turi teigiamai panaudoti žmonijos labui. Lengviau siekti prasmingų darbų, kai yra į ką lygiuotis.

    Jau antrus metus Garliavos J. Lukšos, Karmėlavos B. Buračo gimnazijos, Čekiškės Pr. Dovydaičio vidurinės mokyklos ir Saulėtekio A. Mackevičiaus pagrindinės mokyklos moksleiviai ir jų mokytojai susirenka į konferenciją  ,,Jie kitaip mylėjo Tėvynę“. Konferencija įvyko gegužės 6d.

   Šiais metais renginį organizavo Čekiškės moksleiviai ir istorijos mokytoja Eglė Simonaitienė. Moksleiviai ne tik skaitė pranešimus, bet lankėsi  Čekiškės Švč. Trejybės bažnyčioje. Užlipę į bažnyčios bokštą apžvelgė Čekiškės apylinkes, pasigrožėjo nuostabiu kraštovaizdžiu.

   Pernai prasidėjęs  pilietinio tautinio ugdymo projektas Garliavos J. Lukšos gimnazijoje yra tęsiamas, smagu kad patys moksleiviai laukia naujų susitikimų. Tik likdami neabejingi dvasinėms vertybėms, gerbdami praeitį, kursime šviesią Lietuvos ateitį. Tai  bus didžiausia padėka  partizanui Juozui Lukšai – Daumantui, etnografui Baliui Buračui, kunigui Antanui Mackevičiui ir profesoriui Pranui Dovydaičiui, jų veiklos įprasminimas ateities kartoms. 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija