• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 420

ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SAVAITĖ – 2019

 

Lapkričio 11-15 dienomis vyko Šiaurės šalių literatūros savaitė. Tai tradicinė šviesos ir knygos šventė, primenanti mums senąją pasakojimų tradiciją, suteikianti mokinius supažindinti su Šiaurės šalių literatūra. Šių metų savaitės tema – ,,Šventės Šiaurės šalyse“. Šviesos ir žodžio šventė – kūrinio skaitymas balsu.

5-6 klasės mokiniai skaitė ištrauką iš Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“, skyrių „Pepė švenčia gimtadienį“. Pepė Ilgakojinė – spalvinga ir maištinga mergaitė, sau susikurianti gyvenimą, kuriame viskas turi būti pramuštgalviška ir smagu. Šiame pasakojime dalyvavome gimtadienio šventėje, surengtoje Pepės stiliumi, kurioje kartu Tomis, Anika, arklys ir ponas Nilsonas. Būnant su Pepe visada nutinka kas nors įdomaus!

7, I ir II gimnazijos klasių mokiniai skaitė ištrauką iš Josteino Gaarderio knygos „Sofijos pasaulis“ , skyrių „Šventė sode“ apie 14-metę Sofiją, kuri vieną dieną gauna paslaptingą laišką. Jį parašė   filosofas Alberto Knox, ir tai, pasirodo, įvadinio filosofijos kurso laiškais pradžia. Kartu su Sofija ir Alberto susipažįstame su didžiaisiais filosofijos klausimais.

„Literatūros savaitės idėja yra tokia paprasta, kokia tik gali būti, tačiau jausmas, kai daugiau nei 2000 entuziastingų žmonių prisideda prie jos organizavimo įvairiausiuose Šiaurės ir Baltijos kampeliuose, yra tiesiog magiškas!" - sako Anna Berg, šių metų projekto vadovė.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Laimutė Litvinskienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija