EUROPOS KALBŲ DIENA

 

Rugsėjo 26 dieną visoje Europoje minima Europos kalbų diena, kuria siekiama atkreipti dėmesį į žemyno kalbų įvairovę. Tikslas – skatinti toleranciją ir sąmoningumą kitų kalbų ir kultūrų atžvilgiu, gerbti kalbų įvairovę, skatinti daugiakalbystę ir paraginti bet kokio amžiaus žmones mokytis kalbų.

Tradiciškai kalbų diena paminėta ir mūsų mokykloje – su dainomis, žaidimais ir edukacinėmis pamokėlėmis. Kad mokykloje šventė, matėsi jau einant koridoriais pro papuoštas kalbų kabinetų duris: plakatai, emblemos kvietė prisiminti, kad kalbos „atrakina bet kurias duris“. O už kabinetų durų vyko netradicinės lietuvių, anglų ir rusų kalbos pamokos. 5 ir 7 klasės mokiniai pildė teminius užduočių lapus, o 6, I ir II gimn. klasių mokiniai, pažiūrėję vaizdinę medžiagą, dalinosi įspūdžiais ir pristatė magnetukų, parvežtų iš kelionių po Europą, parodą, klausėsi dainų užsienio kalbomis.

Ne veltui sakoma, kad kalba – langas į pasaulį: ji atveria duris bendravimui, keliavimui, darbo vietai ir kultūriniam išprusimui.

Litvinskienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija