12 METŲ ČEKIŠKĖS EKSPRESU

 

Gyvenimas – kaip kelionė traukiniu: vieni įlipa, kiti – išlipa, kai kuriose stotelėse mūsų laukia siurprizai, kitose tik gilus liūdesys. Bet nieko baisaus... Tai tokia yra kelionė, pilna svajonių ir nusivylimų, vilčių ir praradimų... kelionė be bilieto atgal.

Atsidurti laukimo kambaryje labai lengva. Kaip teisintis - Aš vis dar ... per jaunas, nepatyręs. Štai tada ... reikia tik truputį palaukti Ką renkiesi TU? Laukti laukiamajame ar surizikuoti ir įšokti į traukinį?

Šventiškai pasipuošę su šypsenomis veiduose, gėlių puokštėmis nešini į papuoštą mokyklos salę rinkosi dvyliktokai ir jų tėveliai, mokytojai ir svečiai, taip pat šventės rengėjai ir jų tėveliai. Šimtadienio tema „12 metų Čekiškės ekspresu“. Abiturientus sveikino pirmosios mokytojos, auklėtojai, mokyklos direktorius Ričardas Saltonas, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Laimutė Rutkauskienė, mokytojai, svečiai, tėveliai. Visi linkėjo stiprybės, sėkmės egzaminuose ir labai turiningai bei prasmingai praleisti 100-ą dienų iki egzaminų. Ekspresas skriejo dideliu greičiu užsukdamas vis į kitas stoteles, o video medžiaga nukėlė dvyliktokus į vaikystę, priminė jų pirmuosius žingsnius mokykloje, taip pat sėkmes ir nesėkmes.  Vienuoliktokai  abiturientams dovanojo meilės dainą, kurią atliko Neringa ir Lukas.  Šokome valsą, abiturientai šoko su savo tėveliais. Buvo daug jaunatviško juoko, klegesio, šurmulio, plojimų.  ,,Čekiškės ekspreso“ šeimininkai: Virginija, Justė, Valentinas ir Ernestas išdalino ,,ŠIMTMEČIO“ apdovanojimus. Dvyliktokai, atlikę nemažai įvairiausių užduočių, gavo jau „baigto“ mokslo pažymėjimus – pusatestačius.  O skambant vienuoliktokų dainai „Žydrasis traukinys“, buvo įneštas tortas dvyliktokams, išdalinti šimtadienio laikraščiai,  ir kalendoriai. Dar ilgai netilo muzikos garsai, dainos (vadovas Alvydas Furmonas). Visi šoko, dainavo, linksminosi, kiek leido jėgos. Mūsų traukinys dar bėgiais riedės 100 dienų. Turite laiko, turite viską suspėti. Sėkmės jums linki vienuoliktokaiǃ

Virginija Zavedskaitė III g. kl.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija