EUROPOS KALBŲ DIENĄ

 

Rugsėjo 26-osios rytą mokinius ir mokytojus pasitiko plakatas – Europos kalbų diena. Pirmą kartą 2001 metais ją paminėjo Europos Taryba ir Europos Sąjunga, įtraukdama milijonus žmonių iš 45 dalyvaujančių šalių.

Šia proga ir mūsų gimnazijoje vyko įvairios veiklos, integruotos į mokomuosius dalykus, kurių tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į kalbų mokymosi svarbą, kelti kalbų mokymosi motyvaciją, ugdyti pagarbą gimtajai kalbai bei visoms Europoje vartojamoms kalboms. Anglų ir rusų kalbos pamokose buvo kalbama apie užsienio kalbų – anglų ir rusų - mokymosi svarbą, kalbų mokymosi naujoves ir būdus, pristatytos angliškai kalbančios šalys, jų kultūra. Per lietuvių kalbos pamokas 7, II ir III gimnazijos klasėse vyko viktorinos. 7 klasės mokinių komanda „Smegenūzai“ (Arnoldas, Kotryna, Jonė ir Kamilė O.) vos kelių taškų pranašumu nugalėjo dvi savo bendraklasių komandas žinių apie Europos kalbas varžytuvėse. II gimnazijos klasės mokiniai kalbos galvosūkius sprendė individualiai. Daugiausiai taškų surinko Emilija (I vieta) ir Gytis (II vieta).

5 klasės mokiniai ant visų gimnazijos kabineto durų priklijavo spalvotas rankeles ir visus, kurie rinkosi į kitas pamokas, pasveikino dar kartą, tik jau neįprastu mums labas, o, pavydžiui, bon dia! Taip jie gal pasveikino grįžę namo ir tėvelius?

Lietuvių kalbos mokytoja  Laimutė Litvinskienė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija