RUGSĖJO 1-OJI

 

 

Ruduo... Rugsėjo rytmečiai voratinkliuos rasos lašais suspindę...

Ruduo... Susimąstai, kuo vasara turtinga.

Ruduo... Alsuoja dienos pilnatve.

Sušildo ne geltonų lapų kibirkštys, o gerumas, žinios,

Išmintis pro mokyklų atviras duris pasklidę.

Tegul jų kiekvienam užteks.

 

Tokiais žodžiais prasidėjo svarbi ir apie naujųjų mokslo metų pradžią pranešanti šventė – Rugsėjo 1-oji. Jau nuo ankstaus ryto į gimnaziją atvykstančius mokytojus ir svečius sveikino linksmieji pelėdžiukai, nes šių mokslo metų gimnazijos simbolis – pelėda. O gimnazijos sode išsiskleidė pelėdos sparnai, kurie šiais mokslo metais visus apglėbs šiluma, ramybe ir suteiks noro keliauti į žinių pasaulį.

Šiemet šventė gimnazijai buvo ne eilinė – kiemelyje atidengtas Vasario 16-osios akto signataro, buvusio ministro pirmininko Prano Dovydaičio biustas, kurio autorius – skulptorius Stasys Žirgulis. Šventėje dalyvavo ir  Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, kuris džiaugėsi gimnazijos bendruomene ir prieš kelias dienas gautu nauju mokykliniu autobusu. Šventės metu Meras pranešė ir dar vieną naujieną – jau šį mėnesį prasidės gimnazijos pastato rekonstrukcijos darbai. Naujais mokslo metais į pirmąją klasę žengiantiems mokiniams buvo įteikti Lietuvos pirmoko pasai bei Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo išleista knyga, kuriai iliustracijas kūrė Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos mokiniai. 

Visus susirinkusius mokinius sveikino ir sėkmingų mokslo metų linkėjo atvykę svečiai: Kauno r. kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja I. Marcinkevičienė, prof. Prano Dovydaičio giminaičiai, Čekiškės seniūnas, bendruomenių pirmininkai, parapijos klebonas ir kt.

Po šventės vyko klasės vadovų susitikimai su mokiniais ir jų tėveliais. Vėliau Čekiškės Švč. Trejybės bažnyčioje buvo aukojamos šventos mišios, po kurių iškilmingai pašventintas ir į pirmąjį savo reisą palydėtas naujasis mokyklinis autobusas.

Išminties ir žinių troškimo naujais mokslo metais!

IV gimnazijos klasės mokinė Rugilė Krasauskaitė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija