ATVIRŲ DURŲ SAVAITĖS BAIGIAMASIS AKORDAS...

 

 

Teigiama, kad tėvų dalyvavimas mokyklos gyvenime yra būtinas, nes tai ne tik padeda kurti jaukesnę mokyklos atmosferą ir pagerina bendravimą bei bendradarbiavimą, bet ir gerina vaikų mokymosi rezultatus.

Siekdama bendrauti ir bendradarbiauti su mokinių tėvais sprendžiant įvairias auklėjimo  ir ugdymo problemas, džiaugdamasi vaikų pasiekimais gimnazija balandžio 24-28 dienomis organizavo  atvirų durų savaitę mokinių tėvams. Tėveliai turėjo galimybę lankytis pamokose, neformaliojo  vaikų švietimo užsiėmimuose, stebėti kitas veiklas, susitikti su klasių vadovais, mokytojais, pagalbos mokiniui specialistais, administracija bei aptarti rūpimus vaikų ugdymo(si) klausimus. Pamokas ir kitas veiklas organizavo ne tik pedagogai, bet ir tėvai. Ypač aktyvios buvo pradinių klasių ir 8 klasės mokinių mamos, kurios vedė pamokas- tapo „mokytojomis“.

Penktadienį baigiamąjį šios savaitės renginį-diskusiją pradėjo ir sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius R. Saltonas.  6-7 klasių mokiniai pristatė pranešimą  „Laiškas Lietuvai“ ir parodė vaizdelį „Valia tau sakyti, valia ir nesakyt..“ Mokinius ruošė lietuvių kalbos mokytojos L. Šukytė ir L. Litvinskienė. Merginų ansamblis, vadovaujamas A. Furmono, padainavo Prano Dovydaičio mėgstamą  lietuvių liaudies dainą „Žydi, klesti radastėlė“ ir dainą  mamai „Tau, mama“.

Kaip sekėsi šią savaitę  ir kuo ji buvo kitokia, kalbėjo pradinių klasių mokytojos D. Korsakienė ir J. Girdauskienė bei 8 klasės vadovė D. Tovtkevičienė. Įspūdžiais dalijosi ir mokinių tėveliai.

Vėliau renginio vairą perėmė gimnazijos psichologė D. Laurinavičienė. Žaidimo forma skambant muzikai tėvai ir mokytojai bendravo grupelėse vieni su kitais. Teko išgirsti  lūkesčius ir problemas, ko iš mokyklos tikisi tėvai ir ko iš jų tikisi pedagogai. Tėvai, išsitraukę spalvotus rutuliukus, turėjo apibūdinti savo vaiko gerąsias savybes.

Apibendrindama susitikimą psichologė pateikė daug naudingų patarimų teigdama, kad tėvų ir mokytojų bendradarbiavimas, siekiant naudos vaikams, turėtų būti grįstas šiltais tarpusavio santykiais, pagarba, pavyzdžiu.

Gimnazijos pedagogų bendruomenė dėkoja rūpestingiems tėvams ir džiaugiasi geranorišku bendradarbiavimu.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui L. Rutkauskienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija