VEIKSMO SAVAITĖ ,,BE PATYČIŲ“

.be">VIDEO nuoroda

Kovo 20-24 dienomis jau aštuntą kartą visoje Lietuvoje vyko veiksmo savaitė ,,BE PATYČIŲ”. Prie šios iniciatyvos prisijungusi mūsų gimnazija savo veikla skatina vaikus ir suaugusiuosius pastebėti patyčias, tinkamai į jas reaguoti ir bendromis jėgomis stabdyti patyčių plitimą.

Gimnazijoje, pasitelkus mokinių tarybos narių pagalbą,  visą savaitę vyko intensyvūs užsiėmimai mokiniams. Jau nuo pirmadienio pertraukų metu sporto salėje vyko porų tinklinio varžybos, o vaikinai įnirtingai rungėsi prie teniso stalo. Daugiausiai dėmesio sulaukė Flash Mobas. Šoko ne tik mažiausieji, bet ir vyresnieji. Trečiadienį gimnazijoje sulaukėme Lietuvos kariuomenės atstovų. Šie pristatė kariuomenės veiklą, realų karių gyvenimą bei paragino nepabijoti šios daug jėgų reikalaujančios profesijos. Ketvirtadienį 3-8, I-II gimnazijos klasių mokiniai su psichologe Dalia Laurinavičiene žiūrėjo režisieriaus Vytauto V. Landsbergio dokumentinį filmą „Vaineta“. Tai filmas, kuriame fiksuojamos cerebriniu paralyžiumi sergančios merginos gyvenimo akimirkos. Po filmo peržiūros vyko aptarimas, minčių pasidalijimas. Savaitės apibendrinimas vyko gabių mokinių rate. Čia mokiniai su mokytojais diskutavo, kaip būtų galima dar labiau pagerinti mokymosi rezultatus, stipriau pasiruošti olimpiadoms.

Linkime nepamiršti, kas yra draugiškas ir pagarbus bendravimas. Ugdykite toleranciją ir empatiją vienas kitam. Netylėkite, jei artimoje aplinkoje pastebite patyčias. Tik bendromis jėgomis visiems kartu pavyks sustabdyti tai, dėk ko kenčia daugelis žmonių.

Mokinių taryba

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija