Kalkografijos darbų paroda "Toli prie žalio vandens"

NUO KOVO 16 D. ČEIKIŠKĖS PRANO DOVYDAIČIO VIDURINĖJE MOKYKLOJE VEIKIA BUVUSIO MOKYKLOS MOKINIO AUDRIAUS PEČIULAIČIO KALKOGRAFIJOS DARBŲ PARODA
“TOLI PRIE ŽALIO VANDENS”

“Toli prie žalio vandens gyvena mano mintys. Nors tas žalias vandens telkinėlis neprilygsta plačiai Norvegijos jūrai, įrėžtai ilgais ir painiais fiordais, jis man yra mieliausias. Prie to žalio vandens yra įsikūręs nedidelis miestelis, o gal ir atvirkščiai, kai miestelis įsikūrė, atsirado ir žalio vandens telkinėlis. Kaip bebūtų, jie vienas kitam netrukdo, draugiškai sutaria…” (iš atsiminimų, aplankiusių Norvegijoje).
Šios parodos idėja kilo svečiuojantis kalnuotoje, fiordais išraižytoje Norvegijoje. Ir nors galėjau gėrėtis galingais kalnais ir blizgančia jūra, mintimis vis sugrįždavau į savo vaikystę, prie to palyginti nedidelio tvenkinėlio, kuris nedaug tesiskiria savo žalumu nuo tenykštės jūros, kuriame kadais plaukdavo tokie patys pūkiniai debesys. Kaip greitai nykdavo visa svetimos šalies didybė, prisiminus mažus, paprastus, bet tuo pačiu ir stebuklingus mažo tėviškės miestelio vaizdus. Veltui svetima didybė stengėsi pakerėti savo grožiu ir nuostabumu, supratau, kad tikroji didybė dažniausiai slepiasi mažuose ir paprastuose dalykuose, esančiuose čia pat, šalia mūsų. 
Prano Dovydaičio vid. mokyklą (tuomet Čekiskės vid. mokykla) baigiau 2000 metais. Tiek studijų laikais, tiek ir dabar traukte traukia bent sąlyginai grąžinti savo mokyklai tai, ką man ji davė. Anuomet teturejau penkis darbus, kurie viename iš dailės egzaminų buvo įvertinti puikiai. Dabar mano darbus vertinsite Jūs – jaunieji ir vyresnieji Čekiškės (o gal ir ne tik) gyventojai. 
Savo kūriniams atlikti pasirinkau kalkografijos techniką, kurios galimybes stengiausi maksimaliai išnaudoti. Gal kas iš Jūsu atpažinsite savo namą ar pažįstamą vietą, gal kam įstrigs iki šiol nepastebėtas vaizdas, interpretuotas kitaip, nei įprasta matyti… 
Viliuosi, kad mano darbai Jums teiks gerų minčių ir pamąstymų.



NUOŠIRDŽIAI DĖKOJU:
Čekiškės P.Dovydaičio vid. mokyklai - už suteiktą ekspozicinį plotą,
Mokytojoms E.Simonaitienei ir D.Krasauskienei - už bendradarbiavimą,
G.Mankevičiui - už rėmelius,
UAB “Dizrega” – už reklaminius plakatus.
Parodos autorius Audrius Pečiulaitis

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija