• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 681

SEIMAS GYVAI 2016

 

Pamatyti LR Seimo narių darbą gyvai - išskirtinė galimybė. Jau ketvirtus metus iš eilės vyksta moksleivių praktikos savaitė ,,Seimas gyvai 2016”. Kasmet moksleiviai pildo anketas ir stengiasi patekti į šį projektą. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos moksleivės – Virginija Zavedskaitė ir Aistė Salemonaitė vienintelės ne tik iš Čekiškės seniūnijos, bet ir iš Kauno rajono, pateko į projektą ir gavo puikią galimybę savaitę laiko padirbėti su LR Seimo nare Raminta Popoviene. Merginos visą savaitę intensyviai dirbo: dalyvavo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdyje, Jaunimo ir sporto komitete, kuomet buvo renkamas jo pirmininkas, kartu su Seimo nare priėmė VŠĮ ,,Gerumo ranka” vaikų dienos centro moksleivius. Praktikantės turėjo galimybę susipažinti su Seimo narės korespondencija, Seimo statutu, vaikų teisėmis, taip pat išanalizuoti Seimo narės veiklos ataskaitas ir pateikti pastabas. Su praktikos vadove merginos diskutavo klausimais, aktualiais visiems Lietuvos piliečiams (apie pabėgėlius, teroro išpuolius) ir jaunimui.

,,Tai unikali galimybė susipažinti su Seimo narių darbais, iš arti stebėti posėdžius, kuriuose aptariami gan aktualūs klausimai mums-Lietuvos piliečiams.”, - mintimis apie praėjusį projektą dalinosi Virginija. ,,Būtų šaunu, jei dar kartą turėtume tokią galimybę patekti į Seimą, nes visa tai – neįkainojama patirtis, kurios ateityje tikrai prireiks”, - kalbėjo Aistė.

Merginos gražiai atsiliepė ne tik apie projekto organizatorius, bet ir apie Seimo narius, kurie davė daug patarimų jaunimui. Praktikos vadovė LR Seimo narė Raminta Popovienė šiltai merginas priėmė Seime, atsakė į visus joms kilusius klausimus ir rado laiko turiningai praleisti laisvalaikį.

Tikėkimės, kad ateityje merginos dar ne kartą lankysis Seime, o galbūt vieną dieną pačios, kaip Seimo narės, priims praktikantus ir džiaugsis, kad yra tokių šaunių projektų kaip šis!

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija