SKAUTIŠKA KOVO 11-OJI

  

        Kovo 11-oji... Data, kurią žino kiekvienas Lietuvos pilietis. Data, kuri priverčia šypsotis ne tik tėvynės patriotus, tačiau visus tautiečius. Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Šią dieną yra pagerbiami ir prisimenami visi žmonės, kovoję ir žuvę už mūsų šalies, Lietuvos, laisvę. 
        Skautai niekada nelieka abejingi ir gerbia tautos istoriją, didžiuojasi didžiais žmonėmis, kurie turėjo drąsos, surado vilties, mylėjo ir kovojo iki paskutinės akimirkos dėl Lietuvos ir dėl lietuvių ateities. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje gyvuoja Dubysos tunto skautai. Nuo pačių mažiausių iki ištikimiausių, vyriausių skautų buvo galima sutikti žygyje, kuris buvo suorganizuotas prisiminti ir atiduoti pagarbą būtent šiai dienai – Kovo 11-ajai. Skautai ir vadovai susitarė susitikti nedideliame kaime Saulėtekyje. Kad žygis neprailgtų ir tikslas būtų pasiektas, mūsų vadovė pasirūpino originalia užduotimi: suskirstė skautus į tris grupes ir pateikė užduotis, kurias reikėjo įvykdyti einant link Ringovės piliakalnio. Užduotys buvo įvairiausios: klausimai apie seniūnus ir seniūnijas, pasakyti uždarytos mokyklos pavadinimą, atlikti gerą darbelį žmonėms, paimti interviu iš vietos gyventojų ir sužinoti kuo daugiau informacijos, kuri praturtintų mūsų žinias ir sustiprintų tarpusavio žmonių ryšius. Pasiekus tikslą, užlipus ant Ringovės piliakalnio, radome draugiją – Vilkijos Ąžuolų skautų  tuntą. Drauge organizuotai susibūrėme, pasidarėme rikiuotę, sukalbėję skautišką maldą pavalgėme ir neatsisakėme kvietimo kartu su Ąžuolų tuntu pažaisti žaidimo ,,Žvaigždė“. Žaidimas labai sudomino, pritraukė visų skautų dėmesį, gal todėl visų nuotaikos buvo tokios geros, jog net didžiausias surūgėlis būtų išspaudęs šypseną. Pasidalinę įspūdžiais turėjome atsisveikinti, kad ir kaip nesinorėjo.. Tačiau visuomet guodžia mintis, jog dar tokių išvykų bus tikrai ne viena!
        Mes, skautai, visada stengiamės būti pavyzdžiu jaunesniam skautui, globoti ir tausoti gamtą, padėti kitiems žmonėms, pagerbti ir atminti visus gerų žmonių žygdarbius, svarbius tautos įvykius, labai tikimės, kiekvienas bendras skautų susibūrimas mus tik suartina ir po šio, dar vieno susibūrimo, kuris buvo skirtas paminėti Kovo 11-ąją, norisi garsiai sušukti: KAIP GERA, KAD ESAME LAISVI!

Monika Bakšenskaitė IV kl.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija