LIETUVIŲ KALBOS SAVAITĖ ,,BRANGINKIME KALBĄ, MOTINŲ Į MŪSŲ LŪPAS ĮDĖTĄ“

  

        Žymusis lietuvių kalbos normintojas J.Jablonskis sakė: ,,Kalba yra didis, tautos statytas paminklas“. Todėl savo kalbą turime branginti ir saugoti.
Kovo 4-10 dienomis mūsų gimnazijoje vyko lietuvių kalbos savaitės renginiai. Kovo 4 dieną per klasės valandėlę 5-II g. klasių mokiniai rinko gražiausią lietuvišką žodį ir aptarė, kaip tai atsispindės jų plakate.
        Lietuvių kalbos savaitėje dalyvavo ir pradinių klasių mokiniai. Pirmos klasės mokiniai iliustravo mėgstamiausią pasaką. Geriausiai sekėsi Mantui Kinčiui. Antrokai- dailiai rašė pasaką. Dailiausiai tai padarė Ieva Dimaitė. Trečios klasės mokiniai rašė laišką pasakos veikėjui. Gražiausią laišką parašė Nedas Leskauskas. Įdomiausią pasaką be galo sukūrė 4 klasės mokinys Andrius Abraitis.
        5- I g. klasių mokiniai piešė plakatus, dalyvavo viktorinoje ,,Neieškok žodžio kišenėje“. Viktorinoje sumaniausi buvo Ia gimnazijos klasės mokiniai.
IIa ir IIb gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo renginyje ,,Kas moka žodį, žino kelią visur ir visada“- skaitė viešąsias kalbas apie gimtąją kalbą ir gimtąjį kraštą. Mokiniams tai buvo kaip repeticija prieš patikrą.
        III- IV gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo raštingiausio mokinio rinkimuose- rašė Nacionalinį diktantą 2016. Raštingiausia III g. klasės mokinė- Laura Subačiūtė, IV g. klasės- Liveta Bačiūnaitė.
        Mes, lietuviai, į pasaulį žiūrime pro unikalų savo tautos namo langą. Dėkime visas pastangas, kad neprarastume savo kalbos, nė tarmės, ir tas langas niekada neužsivers.

Lietuvių kalbos mokytoja Laima Šukytė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija