100 PUSLAPIŲ IKI PASAKOS PABAIGOS

 

Vasario 26 d. 19 val. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos menėje įvyko pokylis skirtas hercogienės fon Zinos iš Karalgirio karalystės sūnums bei 10-šimčiai dukterėčių. Jie atvyko į pirmąjį savo oficialųjį pokylį.

Debiutantes ir debiutantus sugužėjo pasveikinti dvariškiai, Mokyklos grafystės grafas R. Saltonas ir grafienė L. Rutkauskienė ir kitų grafysčių atstovai. Džiaugsmo ašaros riedėjo pirmosioms guvernantėms,  kurios ragino debiutantes ir debiutantus toliau sekti laimingą pasaką ir nepasukti blogio keliu.

Į puotą buvo atvykę svečiai iš įvairių pasakų, kurie debiutantėms ir debiutantams buvo parengę ne vieną užduotį. Jie privalėjo įvykdyti visus pamokymus ir išbandymus, kitu atveju, jiems nebūtų leista šokti pokylyje ir po šimto dienų iškeliauti už jūrų marių laimės ieškoti. Pokylio metu buvo atskleisti tikrieji debiutančių ir debiutantų veidai: ,,Mikė Pūkuotukas ir knysliukas“, „Caraitis Ivanas“, „Pelenė“, „Miegančioji gražuolė“ bei kiti.

Kadangi debiutantės ir debiutantai įvykdė visus pamokymus ir išbandymus,  jiems buvo leista pirmą kartą šokti pokylyje. Jo didenybė Karalius Friderikas Georgas Čekiškis 64-asis ir jos šviesybė Karalienė Džiuljeta III-ioji debiutantams ir debiutantėms linkėjo:  ,, Lai išsipildo visos Jūsų svajonės ir, iškeliavę po šimto dienų už jūrų marių, suraskite savo laimę!”.

III – oji karalystė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija