• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 450

ADVENTINĖ ŽVAKIŲ ŠILUMA

   

      Ugnis žmones lydi nuo senų senovės. Jeigu kadaise liepsna saugojo nuo tamsos, šalčio, žvėrių, tai dabar ji teikia jaukumo ir šventiškumo. Žvakių šviesa simbolizuoja, jog Kristus yra mūsų šviesa. 
      Per Adventą, savaitę prieš šventas Kalėdas, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos 5 kl. ir Liučiūnų skyriaus 1 - 4 kl. mokiniai kartu su mokytojomis J. Rebždiene, G. Gudaitiene, vyko į „Jakelio žvakės“ fabriką. Jo įkūrėjas –  mūsų kraštietis, Algimantas Jakelis. Fabrikas veikia jau 20 metų. Vos pravėrėme žvakių fabriko duris, pakvipo švelnus žvakių kvapas. Mokiniai dalyvavo mokomojoje – pažintinėje programoje: vaikščiojo po visą  fabriką, stebėjo žvakių gamybą, dekoravimą ir pakavimą. Mus nustebino, kad visos jos yra rankų darbo ir į kiekvieną įdėta net keleto žmonių šiluma ir meilė. Fabrike vaikai ir mokytojai galėjo pasigaminti žvakeles iš parafino – jas nusidažė norima spalva, kai kurie  gaminosi ir iš parafino želė bei bičių vaško. Šis darbas mokiniams buvo labai malonus ir mielas. 
       Po apsilankymo žvakių fabrike, nuvykome į Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką. Bazilikoje apžiūrėjome interjerą, uždegėme žvakeles, kiekvienas kažko paprašėme Jėzaus. Matėme, kaip arkikatedroje puošiama Kalėdų prakartėlė. Po apsilankymo bazilikoje nuėjome prie gražiosios Kauno eglės. Tai buvo mokiniams staigmena. Nusifotografavę prie eglės, keliavome link namų.
      Visą kelionės laiką mokiniai dalinosi įspūdžiais, jų veidai švytėjo. Mokiniai teigė, jog dar ilgai nepamirš šios gražios, prasmingos išvykos. Kiekvienas į savo namus parsivežėme ne tik žvakelių, bet ir  Kalėdų šventės paslapties. Džiaugiuosi, kad mokiniams ši ekskursija labai patiko.

 Tikybos mokytoja J. Vyšniauskienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija