• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 974

Kultūrinis pažintinis renginys „Nepriklausomybė ir mes“

2009m. vasario 13 d. mūsų mokyklos mokiniai rinkosi į kultūrinį pažintinį renginį „Nepriklausomybė ir mes“, kurį organizavo pradinių klasių metodinis ratelis. Renginys prasidėjo klasės valandėle, kurios metu klasių auklėtojai pateikė svarbios istorinės medžiagos apie Lietuvos Valstybės nepriklausomybės paskelbimo dieną, Vasario 16-ąją. Po to klasės sprendė testą „ Mano kraštas-Lietuva“. Taip pasitikrino savo žinias. Pirmą vietą užėmė 8a klasė, antrą vietą -7a, o trečią- 6a klasė.
A.Masteikaitė pristatė savo fotografijų parodą „Gimtinė“ .Visi buvo sužavėti gamtos vaizdais.
Kūrybingų vaikų jau laukė kita užduotis. Klasės turėjo sukurti eilėraščių apie Lietuvą, jos gamtos grožį, apie tai, kas jiems yra svarbu ir aktualu. Vėliau savo poeziją mokiniai iliustravo nuostabiais piešiniais. Visi eilėraščiai ir iliustracijos buvo sudėtos į vieną bendrą knygą „Neregėta Lietuva mokinių akimis“ ir padovanota mokyklos bibliotekai. Po ilgo ir įtempto darbo visi pietavo.
Paskutinis mokinių darbas buvo pasigaminti vėliavėles. Tai jie atliko su dideliu noru. Vėliavėlių buvo ir didelių, ir mažų, ir iš popieriaus, ir iš medžiagos. Visi buvo šventiškai pasipuošę ir gerai nusiteikę. Tokia šventinė eisena pajudėjo Čekiškės kultūros centro link, kur jau laukė didelis būrys mokyklos saviveiklininkų.
Šventinį koncertą pradėjo mergaičių ansamblis himnu. Pradinių klasių mokiniai deklamavo eiles, skirtas Lietuvai. Kalbėjo miestelio seniūnas, žodį tarė Čekiškės krašto bendruomenės nariai. Koncerte dalyvavo ir Čekiškės darželinukai, kurie gražiai padainavo ir padeklamavo. Visus savo šokiais linksmino mokyklos šokėjai, kuriems vadovauja R.Saltonienė. Jaunimas ir jaunuoliai pašoko keturis šokius „Kubilas“, „Mintinis“, “Šiaudai be grūdų“, „Vyželė“. Nuoširdžius ir šiltus žodžius deklamavo šauniausi mokyklos skaitovai Gabrielė ir Kotryna. O mokyklos dainininkai Kristina ir Danas visus linksmino savo nuotaikingomis dainomis. Koncerto metu visų šventės dalyvių rankose plazdėjo vėliavėlės, lūpose skambėjo daina. Koncertą vedė 6a kl. mokinys Juras ir pradinių klasių mokytoja J.Girdauskienė.
Po koncerto buvo apdovanotos klasės, kurios geriausiai atliko testą.
Kultūros centro direktorė tarė padėkos žodį saviveiklininkams, svečiams ir visiems dalyvavusiems šventėje. Mokiniams įteikė saldžių dovanėlių.
Visi liko patenkinti švente ir su pakilia nuotaika skirstėsi namo.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija