Pilietinė akcija ,,Tapk kraujo donoru“

Ar dažnai susimąstome, kad skubėdami pamirštame pasakyti draugui gerą žodį, paklausti, kaip sekasi. Gyvenimo greitas ritmas ir rutina mus taip įsuka ir mes pamirštame, kad mūsų gerų darbų reikia dabar, šią akimirką. Kraujo donorystė yra geras darbas, kurį reikia padaryti šią minutę, o gal sekundę.
Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos dvyliktokai sausio 30d. paskelbė akciją ,,Tapk kraujo donoru“. UAB Kauno kraujo donorystės centro darbuotojai palaikydami mūsų mokinių akciją atvažiavo į mūsų mokyklą. Moksleiviams centro darbuotojai ištyrė kraują. Ne visi galėjo tapti kraujo donorais. Net ir mažiausia sloga galėjo sutrukdyti tapti juo. Iš centro darbuotojų moksleiviai gavo dovanų ir padėkos raštą. Visi akcijoje dalyvavo  neprašydami piniginio atlygio. Savo auklėtinius  palaikė ir kraujo donore tapo klasės auklėtoja Diana Tovtkevičienė. Valgyklos vedėja Rita Draudvilienė ne tik davė kraujo, bet ir pasirūpino mokiniais, kad jie po akcijos  pavalgytų ( valgyklos darbuotojos virė pietus ir kepė bandeles).
Moksleivių iniciatyvą palaikė mokytojai, o l. e. direktoriaus pareigas Ričardas Saltonas vis klausinėjo, ar visiems viskas gerai, ar nesilpna.
Kai duodi kraujo, jautiesi pakylėtas, jauti, kad kažkam tavo kraujo lašas gali išgelbėti gyvybę. Lietuviai sako: ,,lašas prie lašo ir bus jūra“. Darykim gerus darbus – juk jie nieko nekainuoja. Nebūkim abejingi. Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos dvyliktokai ragina visus kas nori ir gali tapti kraujo donorais, nes tavo kraujo lašas gali išgelbėti gyvybę.
Kazys Binkis ,,Atžalyne“ rašė:  ...gražus atžalynas auga!“
 
Mokytoja Eglė Simonaitienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija