• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 338

IŠ PARODOS ,,MOKYKLA 2015" SUGRĮŽUS

  

    Paroda MOKYKLA 2015 - pagrindinis metuose renginys, skirtas visai Lietuvos švietime dalyvaujančiai ir jį kuriančiai bendruomenei. Tai metų įvykis, kuriame susitinka, mokosi ir gerąja patirtimi dalinasi valstybinių švietimo centrų, mokyklų vadovai ir verslo įmonės, mokytojai ir mokiniai, mokinių tėvai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai. Kasmet parodoje pristatomos mokymo naujovės, demonstruojamos alternatyvios ir tradicinės ugdymo metodikos ir ugdymo priemonės, mokyklų įranga, pristatomi nauji ugdymo projektai.  Parodos ypatumas - plati renginių programa: konferencijos ir forumai, susitikimai, diskusijos ir debatai, interaktyvūs edukaciniai užsiėmimai bei kūrybinės dirbtuvės mokytojams ir mokiniams, ypač populiarios  meistriškumo pamokos. Paroda - tai puiki vieta pamatyti, patirti, pabandyti ir pasisemti įkvėpimo.
    Parodos šūkis - MOKYKLA BE SIENŲ. Praėjusiais metais pirmą kartą sukurta Mokyklos be sienų koncepcija buvo sėkminga ir pasiteisino. Mokykla be sienų simbolizuoja mokyklą, kurioje svarbus kiekvienas bendruomenės narys, jo kūrybiškumas, nuomonė ir iniciatyvos. Tai mokykla, kurioje kiekvienas turi teisę būti savimi ir veikti tai, kas jam ar jai labiausiai patinka. Mokymasis tokioje mokykloje neapsiriboja pamokų laiku ar mokyklos pastatu - šis procesas išsiplečia ir už mokyklos ribų - mieste, gamtoje, namuose, kelionėse, šeimoje, draugų rate, internete ir kitose medijose. Čia mokomasi ieškant, atrandant, išrandant, bendraujant ir kuriant.  Tokioje Mokykloje auga laisva ir visapusiškai brandi asmenybė. Šiemetinės parodos naujiena - „Atradimų laboratorijos", kuriose vaikus buvo siekiama sudominti gamtos mokslais, matematika, technologijomis, inžinerija, buvo įkurta ir pilietiškumo alėja.
    „Šių dienų mokyklai, mokytojams tenka didelis iššūkis - spėti su laiku, su inovacijomis, su progresu. Dabartinė naujoji Z karta - tai stūmoklis, kuris verčia mus visus mokytis, neatsilikti. Ir politikus, ir mokytojus", - parodoje sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė atkreipė dėmesį į tai, kad ši paroda - tai ne tik įmonių pristatymas, o pirmiausia mokykla, kurioje galima daug išmokti. Mes visi bendromis pastangomis turime kurti šią ateities mokyklą, kurioje svarbus kiekvienas bendruomenės narys, puoselėjama saugi ir draugiška aplinka. Tai mokykla, suteikianti ne tik būtinų žinių, bet ir gebėjimų jas kūrybingai pritaikyti šiuolaikiniame pasaulyje.
    Jau kelintus metus iš eilės ir mūsų gimnazijos mokytojai vyksta į šią parodą, kurioje turi puikią galimybę susipažinti su  naujausiomis mokymo priemonėmis, demonstruojamomis alternatyvios ir tradicinės metodikos ugdymo priemonėmis, mokyklų įranga, pristatomais projektais, aplankyti greta veikusią parodą „Vaikų šalis“. Paroda mūsų gimnazijos pedagogų komandai buvo puiki vieta pamatyti, patirti, pabandyti, pabendrauti, pasisemti įkvėpimo.

Gimnazijos direktorius R. Saltonas

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija