• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 519

Atvirų durų savaitė

  

Balandžio 27-30 dienomis gimnazijoje vyko mokinių tėvams (globėjams) skirta atvirų durų savaitė. Klasių vadovų paraginti bei gavę pakvietimus,  gimnazijoje pabuvojo apie 30 moksleivių tėvų. Jie kartu su savo vaikais ėjo į pamokas, stebėjo ne tik savuosius, bet ir klasės draugus: kaip mokiniai dirba, ar aktyvūs, ar pasiruošę pamokai, kaip  jaučiasi, kokie mokinių ir mokytojų tarpusavio santykiai. Be abejo pertraukų  metu galėjo stebėti savo vaikų ir jų draugų laisvalaikį, mokinių bendravimą.
Ketvirtadienį,  po pamokų,  atvirų durų savaitė aptarta prie apskrito stalo su gimnazijos administracija, pagalbos mokiniui specialistais, mokytojais. Aptarimas prasidėjo moksleivių menine programėle - sveikinimu, skirtu Motinos dienai. Sveikinimo režisierė  - lietuvių klabos mokytoja L. Šukytė, mokinius dainuoti ruošė muzikos mokytojas A. Furmonas ir mokytoja D. Gudžiuvienė.
Gimnazijos direktorius  R. Saltonas kalbėjo apie ugdytinių gyvenimo svarbą , ugdymo aplinkos kūrimą, apie modernią švietimo įstaigą ir mokymąsi.  Gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė V. Vėlavičienė pristatė 2014-2015 m. m. vestas pamokas netradicinėje aplinkoje, kalbėjo apie mokinių išvykas ir ekskursijas. Gimnazijos psichologė D. Kalkauskaitė pristatė  pozityvų bendravimo ir bendradarbiavimo tėvai-vaikai planą.
Vyko diskusijos tarp tėvų, mokytojų ir administracijos.
Iš pokalbių ir diskusijų apie gerąsias  mokyklos puses ir pastebėtas problemas galima teigti, kad gimnazijoje mokiniams sudaromos palankios sąlygos ne tik mokytis, bet ir ugdytis kaip asmenybei.
Mokinių tėvai pripažino, kad ko gero jų laikais mokytis buvo lengviau, nes ugdymo programos buvo paprastesnės. Tačiau dabartiniams mokiniams suteikiamos didesnės galimybės, jų pamokos įdomesnės, kadangi naudojamos įvairios technologijos, metodai, pamokos vedamos netradicinėse aplinkose.
Po diskusijos mokinių tėvai galėjo apžiūrėti gimnazijos mokinių kūrybinių darbų parodą, kurią sudarė  Kauno rajono dailės olimpiados laureačių IV a gimnazijos kasės mokinės A. Aleskutės  ir I a gimnazijos klasės mokinės A. Žandaravičiūtės tapybos darbai. Mergaičių dailės mokytoja D. Krasauskienė. Taip pat buvo galima pasigrožėti IV b gimnazijos klasės mokinės J. Navasaitytės ir jos auklėtojos L. Berštautienės sukurta  floristine instaliacija,  respublikinio  konkurso “Kūrybos paukštė - 2015“ III vietos laureato IV b gimnazijos klasės  mokinio A. Gembecko kūrybiniu darbu. Berniuko mokytojas V. Berštautas.  Akį traukė Kauno rajono technologijų olimpiados I vietos nugalėtojos  II gimnazijos klasės mokinės M. Barsčiauskaitės kūrybinis darbas. Mokinę paruošė technologijų mokytoja D. Gudžiuvienė. 
Apibendrinant galima teigti, kad atvirų durų  savaitė  tai puiki proga pasidžiaugti mokinių pasiekimais, stiprinti bendruomeniškumą, bendrauti ir bendradarbiauti sprendžiant iškilusias problemas.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Laimutė Rutkauskienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija