Valentino diena kitaip

 

Jau aštuntą kartą Kauno arkivyskupija organizuoja „Šv. Valentino dieną kitaip“. Šiemet jau trečius metus šis renginys vyko Kauno Žalgirio arenoje.

 Renginyje dalyvavo  daug jaunimo, šeimų ir vyresnio amžiaus žmonių. Šis renginys skirtas visiems, bet ypatingai norėta paliesti jaunimo širdis, jaunas šeimas. Renginį transliavo Lietuvos televizija ir Marijos radijas.

 Renginys gimė kaip  kvietimas paminėti šią dieną  įvairiomis meno formomis, kalbėti apie tikrąsias vertybes, atsiduodančią ir dovanojančią Meilę. Tai ne tik atvirukų dovanojimas, bet gyvi, tikri šeimų liudijimai apie nuostabią meilę, kurios viršūnė ir stiprybė visame kame yra Dievas.

 Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos mokiniai kasmet laukia šio puikaus renginio. Šiemet kartu su tikybos mokytoja Jurgita Vyšniauskienė renginyje dalyvavo 17 mokinių. Renginio metu girdėjome Italijos seserų – vienuolių liudijimus apie meilę Dievui. Visus sužavėjo italės sesers Annos Nobili nuostabus šokis. Klausėmės grupės „Saulės broliai“ dainų bei brolio - vienuolio Pauliaus Vaineikio pasakojimų apie meilę. Visus linksmino iš Vokietijos atvykęs Michaelis Patric Kelly su grupe. Koncerto pabaigoje vyko adoracija, vadovaujama vyskupo Kęstučio Kėvalo. Adoracijos metu giesmes  kartu su Michaeliu  giedojo visa salė. Vyskupas  visus palaimino. Buvo nuostabus renginys, atgaiva ir sielai, ir kūnui. Belieka tik savo meilę, nesvarbu kam ji skirta, paaukoti Kristui, tuomet meilė taps  prasmingesnė, tvirtesnė, laimingesnė...

 Mokiniai  suprato, kad meilė gali būti tokia didinga, jei ji bus lydima dar didesnės meilės – meilės Kristui. Jau  dabar mokiniai pradėjo laukti  2016 metų „Valentino diena kitaip“ renginio. Tai rodo, kad renginys iš tiesų  buvo puikus.

Tikybos mokytoja Jurgita Vyšniauskienė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija