KULTŪRINIS - PAŽINTINIS RENGINYS PROJEKTAS ,,DUONOS KELIU PER PASAULĮ“

Kiekviena mokykla turi savų papročių ir tradicijų. Ne išimtis ir mūsų mokykla, kuri nuolat stengiasi skatinti mokinių domėjimąsi tautos kultūra, papročiais ir tradicijomis. Todėl beveik kasmet mokykloje vyksta duonos šventės, arba įvairūs projektai skirti ugdyti pagarbą ir meilę duonai. 
Šiais mokslo metais mokykloje organizavome visos dienos projektą 1 – 12 klasių mokiniams ,,Duonos keliu per pasaulį“. Klasėse kartu su savo klasės auklėtojais 1 – 4 klasių mokiniai sprendė kryžiažodį ,,Duonutė pyragų močiutė“, piešė piešinius konkursui ,,Ant mano stalo guli duonelė“. 5 – 7 klasių mokiniams mokytoja Laima Juciuvienė pristatė sukurtą mokomąją medžiagą ,,Apeigos ir papročiai“ susiję su duona, o vėliau mokiniai vykdė kolektyvinį kūrybinį darbą ,,Duona vakar ir šiandien“. Šią veiklą vainikavo 5-7 klasių popietė ,,Su duona per pasaulį“, kurios metu netrūko geros nuotaikos, entuziazmo, kūrybinio džiaugsmo ir varžytuvių azarto. Mokiniai linksmai dainavo, deklamavo, minė mįsles, sakė patarles, kūrė. Po popietės apdovanoti patys linksmiausi ir išradingiausi – penktokai, kurie ir tapo popietės nugalėtojai. 
Tuo metu 8 – 12 klasės kūrė kolektyvinį koliažą ,,Duona – mūsų turtas“ ir ruošėsi vakaronei ,,Duonos keliu per pasaulį“, kurį įvyko 18.30 val. Vakaronės metu pačiais išradingiausiais ir sumaniausiais tapo mokyklos vyriausieji – dvyliktokai.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija