Sveiki atvykę į „Grožio saloną „Baimės faktorius“!

  

Spalio 25 dieną mūsų mokykloje tradiciškai vyko  Devintokų krikštynos – grožio salonas „Baimės faktorius“. Šiame renginyje devintokai ,,įšventinami“ į vyresniuosius mokinius ir jiems suteikiama oficiali teisė dalyvauti moksleivių vakaronėse bei mokyklos diskotekose.

              Tradiciškai tos dienos  rytą  krikštijamieji ,,paženklinami“. Taip į juos atkreipiamas dėmesys ir parodoma, jog ši diena – jų šventė. Šiemet dvyliktokai devintokus papuošė stilingais galvos apdarais - iš laikraščio pagamintais rankšluosčiais, taip pat - kirpėjo apsiaustu. Šitaip išpuošti devintokai  vaikščiojo visą dieną. O atrodė jie išties įspūdingai! Su šiomis puošmenomis devintokai atvyko ir į vakarą, kuris prasidėjo 19 val. Renginyje jų jau laukė daug linksmų grožį puoselėjančių išbandymų. Devintokams teko gerti nepaprasto skonio gėrimą, užkandžiauti skaniais sumuštinukais, lakuoti nagus užrištomis akimis, pademonstruoti kūrybingųjų dvyliktokų sukurtą drabužių stilių, masažuoti vienas kitą. Turbūt daugiausiai žiūrovų dėmesio ir ovacijų sulaukė vieno devintoko šuolis parašiutu ir kitų krikštijamųjų žvakės pūtimas riksmu.

Tradiciškai devintokai krikštynas užbaigė priesaikos davimu dvyliktokams. Jie prisižadėjo visuomet klausyti vyresniųjų mokinių, o ypač dvyliktokų. Šiuo renginiu džiaugėsi visi jame dalyvavusieji: ir svečiai, ir devintokai, ir, žinoma, dvyliktokai.

 

Mokyklos Žurnalistų būrelio narė

 Justina Tamkevičiūtė, 12a klasė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija