Piligriminis žygis „Tikiu į ...“

 



Kaip ir kasmet, Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro komanda organizavo Jaunimo dieną Šiluvoje. Į Jaunimo dieną, kurios tema buvo „Tikiu į...“ , atvyko apie 400 jaunų žmonių. Tikėjimo metų proga jaunimas buvo kviečiamas dar kartą permąstyti, kuo jie iš tiesų tiki ir kaip jau turimą tikėjimą galėtų stiprinti.

Šių metų Rugsėjo  14 dieną  Čekiškės Pr. Dovydaičio vidurinės mokyklos mokiniai bei mokytojos J. Vyšniauskienė, L. Juciuvienė dalyvavo tradiciškai rengiamoje  piligriminėje eisenoje. Jaunimo diena prasidėjo anksti ryte Žaiginyje. Nors oras ir buvo vėsus, dalyvių  laukė jaukus priėmimas, šilta arbata. Po registracijos vyko šlovinimas ir katechezė. Pirmosios katechezės metu su jaunaisiais piligrimais draugišką ryšį užmezgė kun. Artūras Kazlauskas. Po šlovinimo bažnyčioje apie Krikšto sakramentą savo liudijimu dalijosi kun. Severinas Holocher. Vėliau dalyviai buvo kviečiami į žygį, kurio metu buvo gilinamasi į visus sakramentus. Kauno arkivyskupijos kunigai dalijosi ne tik teorinėmis žiniomis, bet dalijosi asmeniniais liudijimais. 
            Žygio metu jaunimas galėjo atlikti išpažintį ir susitaikyti su Viešpačiu.. Žygio metu taip pat galėjome priartėti prie Dievo savo maldomis ir giesmėmis. Vidurdienį pasiekėme savo tikslą -  atkeliavome į Šiluvą. Atvykusius piligrimus Šiluvoje pasveikino ir pasitiko arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. 

 Netrukus po to Bazilikoje prasidėjo Švč. Sakramento adoracija, Sutaikinimo pamaldos. Vėliau vyko  katechezės apie Eucharistijos sakramentą kartu dalyvavome Šv. Mišiose, jose giedojo Lietuvos jaunimo dienų liturginis choras. Po Šv. Mišių visi piligrimai kartu valgė vakarienę. Jau sutemus Jaunimo dieną baigė vakaro koncertas. Jaunimui dainavo grupės – „Medinių tiltų smuikai“ iš Kaišiadorių ir „Ichthus“ iš Vilniaus.

Išvykstančių jaunuolių veiduose spindėjo šypsenos, kurios patvirtino arkivyskupo per Šv. Mišias taikliai pasakytus žodžius - „Nešviečia saulė, bet šviečia jūsų širdys.“

 Navasaitytė, I. Martirosian, 11 b klasė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija