„Duokš leteną - kartu mes galim daug…”


Gegužės  13 d. mūsų mokykloje vyko pradinių klasių mokinių susitikimas su gyvūnų globos tarnybos „Pifas” savanoriais. Į renginį atvyko ir vaikai iš Liučiūnų skyriaus. Mokinukai buvo suskirstyti į dvi grupes pagal amžių.

 Vaikai  mokėsi, kaip reikia teisingai prižiūrėti šuniukus, kokių būtinų priežiūros priemonių jiems reikia, aiškinosi,  kaip  saugiai elgtis su savais ir svetimais šuniukais, nagrinėjo ir vertino įvairias gyvenimiškas situacijas. Savanoriai vaikams įrodė, kaip svarbu atsakingai įsigyti augintinį, kad po kiek laiko jis neatsidurtų gyvūnų prieglaudoje.

Norėjome ir mes pasirūpinti beglobiais gyvūnėliais, todėl prieglaudos gyventojams nupirkome lauktuvių už pinigus, gautus pardavus makulatūrą. Kai kurie vaikai ir asmeniškai  parėmė beglobius.  Savanoriai taip pat neatvažiavo tuščiomis: jie mūsų mokyklos mokiniams padovanojo lankstinukų, lipdukų.

 Tikimės, kad vaikai įsidėmės šią pamoką,  ir, priimdami į namus mažą šuniuką arba kačiuką, pagalvos, ar galės atsakingai juo rūpintis ne vienerius metus.

 Pradinių klasių mokytoja Jolanta Žėglevičienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija