Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą

    


Sveikata – didžiausiais kiekvieno žmogaus turtas, todėl jau nuo mažens turime ja rūpintis. Dar Sokratas teigė: ,,Sveikata dar ne viskas, tačiau be sveikatos viskas – niekas“.

Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinė mokykla dalyvauja sveikatą stiprinančių mokyklų tinkle, todėl mokykloje rūpinamasi mokinių sveikata, organizuojama įvairių renginių. Balandžio 26 dieną mokykloje vyko kultūrinis – pažintinis renginys ,,Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą“. Sveikatingumo renginyje dalyvavo 1-12 klasių mokiniai. 1-5 klasių mokiniai  9 valandą  pradėjo sveikatingumo žygį po Čekiškės miestelio apylinkes. 6-12 klasės liko mokykloje. Čia kiekviena klasė sudarė 10 narių komandą, kuri keliavo iš vienos stotelės į kitą ir atliko įvairiausiais užduotis. Likusieji kiekvienos klasės mokiniai ruošė užduotis komandoms. O jos buvo pačios įvairiausios. Komandų nariai turėjo atpažinti įvairiausias vaistažoles, papasakoti, kokias ligas jos gydo. Mokiniams teko ragauti ir įvairiausių vaistažolių arbatų, pakomentuoti, kada kokią arbatą gerti. Taip pat kiekvienai komandai reikėjo parodyti ir savo kūrybinius sugebėjimus: nupiešti plakatą, sukurti ketureilį sveikos gyvensenos tema. Visos komandos turėjo pademonstruoti ir fizinį pasiruošimą – dalyvavo sportinių estafečių rungtyse. Komandoms teko atlikti ir daug kitų užduočių – netgi šokti ir vaidinti. Kultūrinis – pažintinis renginys baigėsi bendru visos mokyklos mokinių šokiu, kurį išmokti padėjo mokyklos šeimininkai, dvyliktos klasės mokiniai. Visų klasių komandos už aktyvų dalyvavimą buvo apdovanotos padėkos raštais.

Renginio metu mokyklos direktorius R.Saltonas apsilankė Čekiškės, Langakių ir Liučiūnų medicinos punktuose, kad padėkotų ten dirbančioms medikėms už nuoširdų rūpinimąsi mūsų mokyklos bendruomenės narių sveikata.

Direktorius Ričardas Saltonas

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija