FINANSINIO RAŠTINGUMO PAMOKOS

          Birželio 6 d. gimnazijoje vyko netradicinės, finansinio raštingumo  pamokos, skirtos karjeros ugdymui.  5-6 klasėms - ,, Po asmeninių finansų pasaulį“, 7 - I g. ir II g. klasėms ,,Savarankiški sprendimai“.  

          5 - 6 klasių mokiniai,  pasikvietę žinomus vaikų literatūros herojus,  pajamų atplukdymo upėje aiškinosi, iš kokių šaltinių šio amžiaus moksleiviai gali gauti pajamų - tai gali būti dienpinigiai (aiškinomės skirtumą tarp dienpinigių ir arbatpinigių, nes ne visiems buvo aišku), uždarbis, piniginės dovanos. Atkeliavę prie upės "Pinigai mėgsta būti skaičiuojami" susitiko Pepę Ilgakojinę. Skaičiuoti pinigus reiškia ir tai, kad žinai kiek gauni ir kiek bei kur išleidi. Vaikai gavo namų darbą pastebėti savo išlaidas, pabūti detektyvais ir pastebėti, kur "dingsta pinigai" (dažniausiai jie dingsta smulkioms išlaidoms ir vaikiškiems skanėstams). Taupymo saloje susitiko Tianą. Mokiniai  sužinojo, kad taupymas - pirmiausia tai yra stebėjimas ką perki, ne tik pinigų dėjimas į taupyklę. Tad jie įdėmiai klausė Izabelės ir varškės sūrelių istorijos:)

          Su 7 - I g. ir II g. klasėms  kalbėta apie tai, į kokius pinigų leidimo spąstus pakliūna žmonės ir neišmintingai išleidžia pinigus? Ką daryti, kad į juos nepakliūtum? Paaiškinta, kodėl žmonės taupo, kokiems tikslams (taupo ne tik svajonėms, bet ir nenumatytiems atvejams - ši tema ypatingai aktuali buvo septintokams). Devintokams labiausiai rūpimos temos buvo kaip užsidirbti dabartiniame amžiuje, kol esi moksleivis (diskutavom apie tai, kaip svarbu atrasti tai, ką geriausio turi savyje, ką geriausiai gebi ir kaip tuos gebėjimus pasiūlyti kitiems), kaip taupyti ir kaip išmintingai leisti pinigus.

          Nuoširdžiai dėkojame už šios dienos netradicines veiklas lektorei Natalijai Vėževičienei.

 

Geografijos mokytoja D. Tovtkevičienė

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija