Didžiųjų metų švenčių belaukiant...

 


Jau greitai Kūčios ir Kalėdos,
Varpeliai aidi kiemuose.
Ir mūsų bėdos – jau ne bėdos,
Kai šventė mūsų namuose. 
Artėja didžiausios metų šventės – Kūčios, Kalėdos. Visi stengiamės būti geresni, pamiršti visas nuoskaudas, atleisti vieni kitiems. Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos bendruomenė taip pat gyvena Kalėdų nuotaikomis.
Didžiosios savaitės šventinių renginių maratonas prasidėjo gruodžio 19 d. Kalėdų eglutės įžiebimu mokyklos kieme. Gruodžio 9 d. savivaldybės mero V. Makūno įžiebtos eglutės liepsnelės sužibo ne tik visose seniūnijose, bet ir mūsų mokykloje. Šią šventę pradėjusi Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Dalė Krasauskienė palinkėjo, kad Kalėdų dvasią, šilumą ir gėrį jaustumėme ne tik per šventes, o kiekvieną syk, kai būname su artimais ir brangiais žmonėmis. Renginyje dalyvavęs ir su šventėmis sveikinęs mokyklos tarybos pirmininkas, Čekiškės miestelio seniūnas Mečislovas Zavedskas kartu su mokyklos direktoriumi Ričardu Saltonu ir atliko tą gražią misiją – įžiebė eglutę. Šventėje taip pat dalyvavo ir parapijos klebonas, Čekiškės krašto bendruomenės centro pirmininkas V. Bartkus.
Trečiadienį į mokyklos salę atkeliaus dar viena žaliaskarė, kuri džiugins mus per karnavalą. Savaitę užbaigsime kultūriniu – pažintiniu renginiu „Paslaptinga Kūčių dvasia“. Jo metu galėsime pasidžiaugti šventine aplinka, papuošta egle, klausysimės klasių giedamų Kalėdų giesmių.
Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos bendruomenė stengsis ir ateityje išlaikyti senąsias tradicijas ir kurti naujas. Visiems labai norėtųsi, kad miestelio seniūno ir mokyklos direktoriaus įžiebtos eglutės spindesys suteiktų mums visiems vilties pučiant permainų vėjams, kad mes ir toliau galėtume sėkmingai ugdyti jaunąją kartą.
Artėjančių Didžiųjų metų švenčių proga norėtume visiems palinkėti:
Tepražysta Šv. Kalėdų rytą
Stebuklingos snaigės ant langų.
Ir pušies šakelė saulėj sidabru nušvitus
Lai pavirsta niekad negirdėtu stebuklu... 

Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos
mokytoja Laima Šukytė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija