ORIENTACINĖS VARŽYBOS ,,IŠGELBĖK DRAUGĄ’’

        Birželio 2 d. Kauno r. savivaldybės biudžetinė įstaiga visuomenės sveikatos biuras organizavo orientacinio, edukacinio (pirmosios pagalbos teikimo, saugaus poilsio gamtoje) pobūdžio varžybas ,,Išgelbėk draugą“, Kačerginės poilsiavietėje ,,Apuokynė“. Dalyviai: I g klasės 8 mokinių komanda ir Kauno r. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė.

        Kačerginės poilsiavietėje susirinko 15 Kauno r. mokyklų komandų dalyvauti ,,Išgelbėk draugą“ varžybose. Renginyje dalyvavo policininkai, gaisrininkai, kariškiai, pirmosios pagalbos priežiūros specialistai. Renginio pradžioje visos komandos prisistatė savo sukurtus šūkius/ pristatymus. Varžybų metu kiekviena komanda turėjo įveikti iki 3 km trasą, joje surandant 10 punktų, kuriose turėjo atlikti teorine ir praktines užduotis. Varžybų dalyviai užduotis turėjo atlikti kuo teisingiau ir tiksliau. Visos komandų užduotys buvo vertinamos 10 balų sistema. I - III  vietų nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais ir užimtą vietą žyminčiais diplomais. Visos kitoms komandoms, tarp jų ir Kauno r. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos komandai, už dalyvavimą įteikti prizai – gertuvės. Taip pat  policininkai apdovanojo Čekiškės I g klasės 4 komandos narius, padariusius daugiausiai atsispaudimų (net 242) kol kiti komandos nariai išsprendė kryžiažodį. Mokiniams buvo įteikt prizai - policijos tušinukai.

        Ruošiantis edukacinėms – orientacinėms varžyboms ,, Išgelbėk draugą‘‘  I g klasės mokiniai išmoko, susipažino, pasikartojo pirminio gaivinimo veiksmų seką. Vaikai suprato, kad pirmoji pagalba yra be galo svarbi, kadangi prireikus gali išgelbėti ne tik savo artimo gyvybę, bet labai svarbu  nebijoti imtis iniciatyvos žinant pirminio gaivinimo veiksmų seką. Išmoko ne/nuodingus grybus ir uogas, žinias galės puikiai pritaikyti grybaujant bei uogaujant miške ir išvengs apsinuodijimų. Susiprato, ką reikia daryti po gyvūno įkandimo ir esant reikalui galės žinias pritaikyti praktiškai. Išmoko veiksmų seką, kaip suteikti pagalbą užspringus kitam žmogui, kūdikiui bei sau pačiam jei nieko šalia nėra. Taip pat išmoko atpažinti bei padėti saulės smūgio, perkaitimo, nudegimo ištiktam žmogui. Susipažino su saugaus elgesio taisyklėmis gamtoje.

        Visos įgytos teorinės bei praktinės žinios yra be galo naudingos ir pritaikomos praktikoje – o svarbiausia, -  tai gali išgelbėti gyvybę.

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Enrika Bučienė

I g klasės auklėtoja Vitalija Vėlavičienė

 

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija