Kūčių dvasia – mūsų širdyse...

 


        Adventas – susikaupimo, susitaikymo, apmąstymų laikotarpis, kai visi žmonės laukia Kūčių ir kūdikėlio Jėzaus gimimo. Šiuo metu taip gera šiltai ir jaukiai pasėdėti su artimais draugais.

Penktadienį Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinėje mokykloje vyko Advento vakaronė, parengta niekada nepailstančių mokytojų Eglės Simonaitienės ir Laimos Šukytės. Į svečius atvyko Karmėlavos B.Buračo gimnazijos mokytoja V.Čerkašinienė su mokinėmis Dovile ir Rita, Saulėtekio A. Mackevičiaus pagrindinės mokyklos mokytoja M. Šlapikienė, bibliotekos vedėja R. Serafinaitė su mokinėmis. Vakarą pradėjo šeimininkės: 11 klasės merginos giedojo giesmes, skaitė eiles. Tada visi vakaronės dalyviai sėdo prie vaišėmis gausiai nukrauto stalo – mokytojos papasakojo kiekvieno patiekalo istoriją. Kai dauguma valgių jau buvo išragauti, Saulėtekio mokyklos mokinės kartu su visais susirinkusiaisiais giedojo giesmes, dainavo dainas. Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos mokinės ir mokytoja papasakojo apie Kalėdinius burtus ir visi kartu keletą jų net išbandėme – iš po staltiesės traukėme šiaudus, lašinome vašką į vandenį ir skaičiavome riešutus, norėdami sužinoti savo ateitį. Žinoma, neapsieita ir be dovanų. Saulėtekio A. Mackevičiaus pagrindinės mokyklos mokinių pagaminti žavingi angeliukai išplasnojo į visas vakaronėje dalyvavusias mokyklas, Karmėlavos gimnazijos mokytoja apdovanojo nuostabiais rankų, darbo šiaudiniais eglutės žaisliukais, o šeimininkai – Čekiškė – įteikė naminės duonos „kubiliukus“ , nes duona skalsos ir turtingumo simbolis ant mūsų Kūčių stalo.

Laikas tą vakarą lėkte pralėkė... Išsiskirstėme gerai nusiteikę, su dovanomis, sušilę ne tik nuo plazdenančių žvakučių, karštos arbatos, bet ir malonaus bei jaukaus bendravimo, nuoširdaus juoko, artėjančių Kūčių dvasios.

 

Gerdvilė Gudaitytė, 11 klasės mokinė 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija