NACIONALINĖ BIBLIOTEKŲ SAVAITĖ - 2022

          22-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitę bibliotekininkai dedikavo tvarumo temai. Kas yra tvari biblioteka, kada biblioteką galima įvardinti kaip tvarią, kodėl bibliotekininkams ir bibliotekų bendruomenei ši tema yra svarbi? 7 ir 8 klasės mokiniai į šiuos klausimus kolektyviai atsakė balandžio 29 dieną lietuvių kalbos ir literatūros pamokoje bibliotekoje. 4 klasės mokiniai gvildendami tvarumo temą gamino darbelius iš senų knygų ir žurnalų, o trečiokai per klasės valandėlę aptarė, kaip reikia tausoti vadovėlius, kad jie mažiau nusidėvėtų. Malonu, kad beveik visi jų vadovėliai ir pratybų sąsiuviniai buvo aplenkti ( 3-ne).

          Balandžio 28 d. bibliotekoje vyko valandėlė „Mintimis ir veiksmais su Ukrainos tauta“ . Buvo gaminamos ukrainiečių kalba pasakų knygelės.

        Balandžio 27-29 d. vyko iniciatyvos pagrindinio ir pradinio ugdymo skaitytojams, norintiems dalintis knygų džiaugsmu vieniems su kitais ir naujai atrasti skaitymą.

       Vykdydami Iniciatyvą „Skaitytojai rekomenduoja“ 7 klasės mokiniai pasidalino savo įspūdžiais ir nuomone apie perskaitytą knygą. Iniciatyvą “Eilėraštis, kurį prisimenu ir šiandieną” - savo įsimintiniausiu, kažkuo traukiančiu, brangiu širdžiai eilėraščiu, kurį prisimena mokyklos bendruomenės nariai ir šią dieną vykdė taip pat septintokai.

          Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę apie tvarumą vainikavo 7 ir 8 klasės mokinių knygų dovanojimo akcija - „Aklasis pasimatymas su knyga“.

 

Bibliotekininkė L. Litvinskienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija