SKAITMENINĖ SAVAITĖ 2022

          Tiek asmeninėje, tiek profesinėje veikloje tampame vis labiau priklausomi nuo skaitmeninių technologijų. Asociacija „Langas į ateitį“ jau nuo 2010 m. koordinuoja kasmet Lietuvoje vykstančią europinę akciją „Skaitmeninė savaitė 2022“, kuri šiemet tęsėsi penkias savaites (kovo 14 –  balandžio 14 d.).

    1 SAVAITĖS TEMA – „Kokie mano skaitmeniniai įgūdžiai?“. III g mokiniai bibliotekoje įsivertino savo žinias ir sužinojo spragas.

    2 SAVAITĘ 8 klasės mokiniai per IT pamoką gilino žinias apie kibernetinį saugumą ir saugų elgesį internete.

    3 SAVAITĖS TEMA – STEM įgūdžiai. Vyko II g klasės mokinių karjeros ugdymo valandėlė - merginų, turinčių ilgametę patirtį technologijų sektoriuje, video patarimai, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint ne tik sėkmingai studijuoti STEM, bet ir dirbti kūrybingą bei įdomų darbą šioje srityje.

    4 SAVAITĘ I g klasė tobulino skaitmeninius įgūdžius. Yra sakoma, kad jeigu nejudame į priekį, tai judame atgal. Taip pat yra ir su skaitmeniniu raštingumu. Šiais laikais turime visas galimybes praktikuoti šiuos įgūdžius tiek pamokose tiek ir laisvalaikiu.

    5 SAVAITĖ skirta kritiniam mąstymui stiprinti. Kiekvienas šiomis dienomis susiduriame su propaganda ir melagienomis. Norint atsispirti šiai klaidinančiai informacijai, visų pirma, yra svarbiausia ją atpažinti. Apie  diskutavo  šeštokai ir septintokai  per klasės valandėlę.

          „Skaitmeninė savaitė“ (angl. ALL DIGITAL Week) – kiekvienais metais visoje Europoje vykstanti skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija. Jos tikslas – paskatinti geriau suprasti moderniąsias  technologijas, atrasti jų kuriamą naudą bei išmokyti efektyviai naudotis jomis kasdienėje veikloje.

Mokytojos I. Subačienė ir L. Litvinskienė

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija