Lietuviškų pasakų personažai mūsų mokykloje

   

Spalio 12-osios dienos 5-ąją pamoką 4-6 klasių mokiniai prisimins dar ilgai: šią pamoką, parengtą pagal edukacinę programą „Skaityk, kurk ir improvizuok pats“, jiems vedė Maironio vaikų literatūros muziejaus darbuotojos.

Viešnios pasiūlė mokiniams aktyviai dalyvauti pristatant garsiausias lietuvių pasakas: G. Beresnevičiaus „Kaukučiai ir varinis šernas“, V. Žilinskaitės „Kelionė į Tandadriką“, M. Vainilaičio „Bruknelė“, „Margaspalvė uodega“, A. Liobytės „Pasaka apie narsią Vilniaus mergelę ir galvažudį Žaliabarzdį“ ir kt.

Savanorių buvo daug. Per keletą minučių 18 mūsų mokyklos mokinių virto pasakų personažais: pasipuošė teatro kaukėmis, kostiumais, ėmė kalbėti gyvūnų kalbomis, straksėti kaip zuikiai, krypuoti kaip pingvinai ir pan., drąsiausieji mokiniai pasitelkė savo aktorinius gebėjimus. Nelengva buvo atpažinti persirengusius klasės draugus.

Lietuviškų pasakų personažai buvo tikrai labai šaunūs ir įdomūs, jie taip patraukliai pristatė savo pasakas, kad ne vienam žiūrovui kilo noras daugiau sužinoti apie šiuos personažus, o ir patys jaunieji aktoriai prisipažino, kad jų personažų likimas jiems įdomus, todėl teks susirasti šias knygeles ir jas perskaityti.

Pamoka prabėgo labai greitai, pamokos tikslas pasiektas – mokiniai nuoširdžiai susidomėjo lietuviškomis pasakomis ir pasistengs kuo daugiau skaityti.

 

Mokytoja Adrija Aurylaitė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija