TURIZMO DIENA

Birželio 1 d. mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai, kaip ir kasmet, vyko į turistinį žygį. Turizmo dieną organizavo kūno kultūros mokytojai G.ir K. Salinkai.

       Diena prasidėjo rikiuote mokyklos stadione, kur išvykstantiems buvo primintas saugus elgesys žygio metu  bei palinkėta geros nuotaikos ir sėkmės varžybose. Jau iš ryto oras atrodė šiltas ir žadėjo gerą dieną, todėl  visų klasių atstovai gerai nusiteikę  pėsčiomis patraukė link Dubysos, o ,,Protų kovų,” vykusių gegužės 20 d., nugalėtojai į Turizmo dienos vietą plaukė Dubysa  baidarėmis. Atkeliavę į sutartą vietą, mokiniai įkūrė klasių stovyklavietes. Pailsėjus mokiniai varžėsi sporto  varžybose. Iš anksto paruoštoje trasoje numatytuose punktuose stovėjo budintieji, kurie stebėjo besivaržančiųjų klaidas ir skyrė jiems baudos taškus. Kol vyko varžybos, nedalyvaujantys varžybose mokytojai ir mokiniai žaidė su kamuoliu, varžėsi puokščių gaminimo konkurse, o stovyklavietės virtuvėje geriausi klasių virėjai virė sriubą, kuria vaišino ne tik atvykusius stovyklautojus, bet ir parplaukusius baidarėmis mokinius.  

       Susumavus rezultatus, pirmąją vietą laimėjo 11 klasės  mokiniai. Antrieji buvo 8a klasės mokiniai. Trečiąją prizinę vietą iškovojo 9b klasė.  Nors žygis pėsčiomis kai kuriuos  išvargino, grįžus nuotaika buvo pakili.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija