SUSITIKIMAS SU PULKININKU A. GAIŽEVSKIU

          Sausio 10 d. gimnazijoje viešėjo J7 Karinio rengimo valdybos viršininkas pulkininkas ALEKSIEJUS GAIŽEVSKIS, tarnavęs pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ batalionuose, vadovavęs Jungtinio štabo kovinių operacijų paramos skyriui, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centrui, Jonušo Radvilos mokomajam pulkui. Apdovanotas  Vyčio Kryžiaus ordino medaliu, Sausio 13-osios atminimo medaliu.

          Susitikime plk. A. Gaiževskis pristatė savo knygą „Tarp dangaus ir žemės Taip gimsta kariai - 1991 - 1992". Autorius teigė, kad aprašė įvykius taip, kaip juos tuo metu suprato, siekdamas išlaikyti tuometinio 17-18 metų jaunuolio akimis matytą ir suprastą įvykių raidą, bet neperpasakodamas dokumentinės istorijos. „Knygoje rasite visko, ką mes veikėme, darėme, kūrėme, išgyvenome“, – kalbėjo pulkininkas. Jis gimnazijos mokiniams padovanojo savo knygą su dedikacija.

          Klausydami parlamento gynėjo prisiminimų ir patirtų Afganistane tarptautinėse operacijose iššūkių, supratome, jog esame laimingi, kad gyvename laisvoje Lietuvoje. 

 

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija